Latvijā pašlaik masveidā pārkāpj krievu valodā runājošo cilvēktiesības, tāpēc Krievijai ir jāizskata iespēja izdarīt ekonomisku spiedienu uz Latviju.
Tā otrdien Maskavā paziņoja Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas vadītājs Dmitrijs Rogozins, iepazīstinot ar domes deputātu otrdien pieņemto paziņojumu par "rupjiem cilvēktiesību un etnisko minoritāšu tiesību pārkāpumiem".

Valsts domes deputāti šo dokumentu pieņēma gandrīz vienbalsīgi - par tā pieņemšanu balsoja 303 parlamentārieši, bet viens deputāts atturējās.

"Latvijā šodien acīmredzami masveidā pārkāpj cilvēktiesības, kā arī principus, kas Eiropas Padomē pieņemti kā demokrātijas standarti," paziņoja Rogozins.

"Mums ir jāizskata iespēja izdarīt ekonomisko spiedienu uz Latviju," viņš uzsvēra.

Tomēr Valsts domes pieņemtajā paziņojumā ekonomisko sankciju iespēja nav minēta. Šajā dokumentā deputāti ierosina Krievijas izpildvaras institūcijām aktivizēt tautiešu aizsardzību Latvijā, izmantojot tam visas iespējas, kādas paredz starptautiskās tiesības un Krievijas Federācijas likumi, tostarp likums par Krievijas Federācijas politiku attiecībā pret tautiešiem ārzemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!