Trešdaļa Lielbritānijas mediķu atzīst, ka viena no viņu profesijas problēmām ir pacientu agresivitāte, un gandrīz visi britu mediķi pēdējā gada laikā cietuši no pacientu verbāliem uzbrukumiem, trešdien informēja Britu Mediķu asociācija (BMA).
Pēc BMA datiem, kas iegūti, aptaujājot gandrīz 1000 ārstu, pēdējo 12 mēnešu laikā no agresīvo pacientu mutiskajiem uzbrukumiem cietuši 95 procenti britu mediķu.

Ceturtā daļa aptaujāto ārstu arī atzina, ka pēdējā gada laikā vardarbība viņu darba vietā ir pieaugusi. Īpaši bieži no agresīvajiem pacientiem cieš terapeiti.

Pēc mediķu domām, pacientu agresīvās uzvedības cēlonis parasti ir veselības vai personīgas problēmas, neapmierinātība ar ārsta sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī narkotiku un alkohola iedarbība.

BMA priekšsēdētājs Džeimss Džonsons uzsver, ka pacientu agresivitātes līmenis ir absolūti nepieņemams.

"Nevienam, kas strādā slimnīcā vai par terapeitu, nebūtu jāsamierinās ar fizisku vai verbālu uzbrukumu draudiem," viņš teica.

"Runa ir par cilvēkiem, kas dodas uz darbu, lai censtos atvieglot citu cilvēku ciešanas un ārstētu slimniekus. Ar faktu, ka darbā viņus gaida sitieni, spērieni un kliegšana, nedrīkst samierināties," sacīja BMA priekšsēdētājs.

BMA aicinājusi nodrošināt medicīnas darbiniekiem papildu apmācību, lai sniegtu viņiem iemaņas, kā rīkoties potenciāli bīstamās situācijās. "Tās varētu būt savaldīšanas, komunikācijas, agresijas vadības un personīgās aizsardzības metodes," norāda BMA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!