Igaunijas misija Irākā netiks pārtraukta, lai gan trīs Igaunijas miera spēku karavīri ceturtdien tika viegli ievainoti Bagdādē, kad sprāga uz viņiem mesta granāta, ceturtdienas vakarā paziņoja Igaunijas premjerministrs Juhans Partss.
Premjers 2.telekanāla ("Kanal 2") vakara ziņu izlaidumā atgādināja, ka Igaunijas misijas mērķis ir piedalīties Irākas stabilitātes nodrošināšanā. Ceturtdienas notikums rāda, ka šis mērķis vēl nav sasniegts, "tātad misija jāturpina", sacīja Partss.

Igaunijas aizsardzības spēku komandieris viceadmirālis Tarmo Keutss ceturtdien preses konferencē lika saprast, ka zināmos apstākļos ar partneriem ASV vadītajā koalīcijā var apspriest Igaunijas vienības pārcelšanu citur.

Igaunijas kājnieku vienības "Estpla-7" karavīri ceturtdienas rītā patrulēja Abu Ghuraibas tirgū Bagdādē, kad uz viņiem tika mesta rokas granāta F-1, viņus viegli ievainojot. Ievainojumi bija virspusēji, tāpēc nebija nepieciešams šos karavīrus nogādāt uz dzimteni un viņi turpina dienēt Irākā, reportieriem paziņoja Keutss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!