Irāna oficiāli informējusi Krievijai, ka no pirmdienas uz laiku aptur savu urāna bagātināšanas programmu un iesniegs ANO paziņojumu par kodolieroču neizplatīšanas līguma papildprotokola parakstīšanu.
"Es oficiāli paziņoju jūsu valdībai, ka šodien mēs iesniegsim IAEA (ANO Starptautiskajai atomenerģētikas aģentūrai) vēstuli, kurā piekrītam parakstīt papildu protokolu. No šodienas mēs uz laiku pārtraucam urāna bagātināšanas procesu," Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam teica Irānas Augstākās Nacionālās drošības padomes vadītājs Hasans Rohani.

"Viņi (IAEA) lika mums saprast, ka viņiem vairs nav jautājumu, uz kuriem Irāna nebūtu atbildējusi," Kremlī tiekoties ar Putinu, sacīja Rohani.

Putins atzina, ka neredz nekādus šķēršļus Krievijas sadarbībai ar Irānu atomenerģētikas jomā.

Lēmumu par papildprotokola parakstīšanu Irānas valdība pieņēma, pēc tam kad oktobrī Teherānā ieradās Lielbritānijas, Vācijas un Francijas ārlietu ministri un ar augsta ranga Irānas amatpersonām apsprieda Irānas kodolprogrammu un pārliecināja Teherānu pakļauties IAEA prasībām.

Šīs bezprecedenta vizītes mērķis bija radīt iespēju noregulēt krīzi, kuru izraisījušas bažas par iespējamu kodolieroču radīšanu Irānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!