Izraēlas bruņoto spēku karavīri svētdien Gazas sektorā nogalinājuši divus palestīniešus. Tie ir vienīgie cilvēku upuri pēdējo divu dienu sadursmēs, informēja palestīniešu slimnīcu amatpersonas.
Šifas slimnīcas amatpersona sacīja, ka Gazas sektorā netālu Karni komerciālā robežpunkta, kas atdala Izraēlu no palestīniešu pašpārvaldes teritorijām, nošauts 28 gadus vecs palestīniešu vīrietis.

Savukārt palestīniešu un Izraēlas armijas sadursmēs palestīniešu bēgļu nometnē Albureidžā, kas atrodas netālu no Izraēlas robežas, gājis bojā kāds 16 gadus vecs jaunietis, kas miris no šāvienu ievainojumiem galvā, informēja cita Šifas slimnīcas amatpersona.

Izraēlas armija vaino palestīniešus nepatiesas informācijas izplatīšanā, apgalvojot, ka pusaudzis ticis sašauts un ievainots kājā pēc tam, kad mēģinājis iekļūt Izraēlas teritorijā.

Piecas nedēļas ilgušajās palestīniešu un Izraēlas armijas sadursmēs jau gājuši bojā 173 cilvēki, no kuriem lielākā daļa ir palestīnieši.

Par sptīti pamieram, ko ceturtdien noslēdza palestīniešu līderis Jasirs Arafats un Izraēlas bijušais premjers Šimons Peress, Jordānas rietumkrastā un Gazas sektorā joprojām turpinās sadursmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!