Neoficiāli balsu pārskaitīšanas ar rokām rezultāti trijos Floridas apgabalos liecina, ka ASV prezidenta kandidāta Ala Gora uzvara pār Džordžu Bušu nav gaidāma, atzina vietējās prezidenta vēlēšanu amatpersonas.
Līdzšinējie rezultāti rāda, ka Gors balsu pārskaitīšanā Floridā var neiegūt pietiekami daudz balsu uzvarai pār Bušu, kuram Floridā pēc oficiāliem, bet vēl neapstiprinātiem datiem ir 930 balsu pārsvars.

Palmbīčas apgabala balsu skaitīšanas padomes vadītājs Čārlzs Bērtons informēja, ka pēc balsu pārskaitīšanas apmēram pusē no šī apgabala 531 balsošanas iecirkņa Gors ir ieguvis trīs balsis.

Pēc balsu pārskaitīšanas 518 no 609 balsošanas iecirkņiem Brovardas apgabalā Gors ieguva 118 balsis, ziņoja telekanāls CNN.

Maiami-Deidas apgabalā, kur saņemtas ziņas par rezultātiem tikai 11 no 614 balsošanas iecirkņiem, Gors ieguvis 12 balsis, ziņoja CNN.

Laikraksts "Miami Herald" pirmdien ziņoja, ka pēc Demokrātu partijas nolīgtu statistiķu aplēsēm Gors balsu pārskaitīšanā ar rokām Floridā varētu iegūt 650 jaunas balsis. Tas būtu pārāk maz, lai uzvarētu Bušu.

ASV vēlēšanu rezultāti Floridā izšķirs, vai par 43. ASV prezidentu kļūs Bušs vai Gors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!