Kolumbijas universitātē Ņujorkā piešķirtas gadskārtējās Pulicera prēmijas par 2003.gada labākajiem sasniegumiem žurnālistikā, literatūrā un mūzikā. Žurnālistikā visvairāk balvu šoreiz saņēmusi avīze "Los Angeles Times", kas apbalvota piecās nominācijās.
Galveno balvu žurnālistikā "Par kalpošanu sabiedrībai", kas tiek godalgota arī ar zelta medaļu, saņēmis laikraksts "New York Times" par rakstu sēriju, kas bija veltīta ASV darba devēju nevērībai pret elementārākajiem darba drošības noteikumiem, kuras dēļ joprojām iet bojā vai tiek sakropļoti strādnieki.

Ar Pulicera prēmiju novērtētas "Los Angeles Times" reportāžas par pagājušā rudens postošajiem mežu ugunsgrēkiem blīvi apdzīvotajos Kalifornijas dienvidos, rakstu sērija par veikalu tīkla "Wal-Mart" taktiku, kas tam ļāva kļūt par globālu ekonomisko lielvaru, kā arī redaktora slejā paustā kritika par štata vadības darbu.

Lai gan pagājušais gads starptautiskajā dzīvē bija īpaši iezīmīgs ar Irākas notikumiem, par šā temata atspoguļojumu piešķirtas prēmijas tikai divās nominācijās. Pulicera balva kopumā tiek piešķirta 21 nominācijā.

Īpašu atzinību saņēmusi Ohaio štata Tolīdo pilsētas avīze "Blade", kuras žurnālisti pētījuši visai senus notikumus - amerikāņu armijas elites vienību nežēlības Vjetnamas kara laikā.

Pulicera prēmija daiļliteratūrā piešķirta Edvarda Džounsa romānam "Pazīstamā pasaule", vēsturiskajā literatūrā - Stīvena Hāna "Nācija pie mūsu kājām", kas veltīta melnādaino amerikāņu politiskajām cīņām dienvidu štatos.

Godalgoto grāmatu skaitā ir arī divi nopietni darbi, kas veltīti bijušās Padomju Savienības vēstures problemātikai - Viljama Taubmena biogrāfiskais pētījums "Hruščovs. Cilvēks un viņa laikmets" un Annas Eplbaumas grāmata "Gulags. Vēsture".

Prestižā Pulicera prēmija, kas nosaukta ungāru izcelsmes amerikāņu žurnālista un izdevēja Jozefa Pulicera vārdā, tiek tiek piešķirta kopš 1917.gada. Naudas izteiksmē prēmijas summa pēc ASV mērogiem varētu likties visai pieticīga - desmit tūkstoši dolāru -, taču žurnālistikā tā tiek uzskatīta par augstāko profesionālās atzinības zīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!