Polijas policija atzinusi, ka sestdienas vakarā Lodzas pilsētā notikušās studentu un huligānu sadursmes izklīdināšanai pūlis nejauši apšaudīts ar īstām lodēm, nevis gumijas lodēm, kā rezultātā viens cilvēks nogalināts un vēl vairāki nopietni ievainoti.
No amata atkāpušās vairākas augsta ranga policijas amatpersonas un Lodzas pilsētā izsludinātas trīs dienu sēras pēc tam, kad sestdienas vakarā notikušajās sadursmēs starp studentiem, huligāniem un policiju viens cilvēks gāja bojā, aptuveni 70 tika ievainoti un 19 tika apcietināti.

Policija ziņo, ka sadursmes sākās, kad aptuveni 100 huligāni bruņojušies ar ķēdēm, ķieģeļiem un metāla stieņiem uzbruka Lodzas universitātes studentiem, kuri atzīmēja mācību gada nobeigumu.

Kad palīgā atsteidzās policisti, huligāni uzbruka arī viņiem, laižot darbā ķieģeļus, akmeņus, pudeles un metāla stieņus.

"Nekad Lodzas vēsturē nav noticis huligānu uzbrukums, kurā būtu tik daudz upuru," preses konferencē televīzijā paziņoja pilsētas mērs Ježijs Kropivniskis.

"Lai radītu precedentu, vainīgie ir jāapsūdz, jātiesā un jāsoda," sacīja Kropivniskis, piebilstot, ka policijas nekompetence situāciju tikai pasliktināja.

Prokuratūra izmeklē, kāpēc policija, cenšoties atjaunot kārtību, izmantoja īstās lodes, nogalinot kādu 19 gadus vecu studentu, kritiski ievainojot 23 gadus vecu sievieti un sašaujot vēl divus cilvēkus.

Pēc notikušā no amata atkāpušās Lodzas policijas divas augstākās amatpersonas un vēlmi atkāpties paudis arī rajona policijas komandieris.

"Kaut kādā veidā starp gumijas lodēm nonāca 25 īstās lodes, no kurām sešas tika izšautas un trīs trāpīja cilvēkiem, kas incidentā cieta," sacīja Lodzas policijas pārstāvis.

Pārējās lodes netika izšautas, jo policisti aptvēra savu kļūdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!