Hondurasas spēki sākuši aiziet no Irākas un to atvilkšanu paredzēts pabeigt divu nedēļu laikā, otrdien paziņoja koalīcijas spēku militārpersona.
"Process ir sācies, un tas tiks pabeigts 27.maijā," sacīja Polijas vadīto starptautisko spēku preses pārstāvis.

Hundurasa 20.aprīlī paziņoja, ka plāno divu mēnešu laikā mājās no Irākas atsaukt savus 370 karavīrus. Tas tika nolemts pēc tam, kad Spānija paziņoja, ka no Irākas atsauks savus 1400 karavīrus.

Spānija bija atbildīga par citiem Irākas centrālajā dienviddaļā izvietotajiem spēkiem no spāniski runājošajām valstīm - Salvadoras, Hondurasas, Nikaragvas un Dominikānas Republikas.

Nikaragva savus spēkus atsauca mājās februārī karavīru rotācijas laikā un nesen paziņoja, ka atpakaļ viņus sūtīs tikai ANO miera misijā.

Dominikānas Republika ir paziņojusi, ka drīzumā atsauks savus karavīrus. Salvadora solījusi turēt savus karavīrus Irākā līdz paredzētajai atsaukšanai augustā, taču vēl nav izlēmusi, vai tie tiks aizstāti.

ASV tuvs sabiedrotais Hondurasa savus karavīrus uz Irāku nosūtīja pagājušā gada vidū kā miera uzturētājus.

Sākotnēji bija plānots, ka viņi paliks līdz jūlijam, kad beigsies viņu mandāts. Hondurasas karavīri piedalās mīnu novākšanā un medicīniskās palīdzības sniegšanā Irākas centrālajā daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!