Dānijas kroņprincis Frederiks piektdien Kopenhāgenā salaulājās ar austrālieti Mēriju Donaldsoni, kurai nav dižciltīga izcelsme, bet kas tagad kļuvusi par kroņprincesi Mēriju.
35 gadus veco Frederiku un 32 gadus veco Donaldsoni Dānijas galvaspilsētas luterāņu katedrālē salaulāja Kopenhāgenas bīskaps Ēriks Svendsens.

Ceremonijā bija klāt Frederika vecāki - Dānijas karaliene Margrēte II un princis Henriks, kā arī Zviedrijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Spānijas un Japānas karalisko ģimeņu pārstāvji.

Pēc tam jaunais pāris zirgu vilktā karietē pa Kopenhāgenas ielām, kurās viņiem uzgavilēja tūkstošiem cilvēku, devās uz Amalienborgas karalisko pili, no kuras balkona māja pūlim. Vakarā Fredensborgas pilī 40 kilometru no Kopenhāgenas, kas kļūs par jaunā pāra oficiālo rezidenci, ir paredzēta svinīgā pieņemšana, uz kuru ir uzaicināti vairāk nekā 600 viesu.

Frederiks un Mērija Elizabete Donaldsone iepazinās 2000. gada septembrī kādā Sidnejas bārā olimpisko spēļu laikā. Pēc 18 mēnešiem viņi par savām attiecībām paziņoja oficiāli, un Donaldsone atteicās no Austrālijas un Lielbritānijas dubultpilsonības un pieņēma Dānijas pilsonību, kā arī iemācījās dāņu valodu.

Donaldsone, kas ir dzimusi Tasmānijas salā, iepriekš bija nekustamo īpašumu aģente un mārketinga darbiniece. Viņa ir pirmā austrāliete, kas kļuvusi par kroņprincesi kādā Eiropas karaliskajā ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!