Austrālijā konfiscētas aptuveni 1300 fosilijas, arī dinozauru olas, kas ir aptuveni 150 miljonus gadu senas un nāk no Ķīnas, ceturtdien paziņoja amatpersonas.
Vides un senatnes departamenta direktors Kevins Volerss sacīja, ka milzīgā 20 tonnas smagā fosiliju krava konfiscēta pagājušajā nedēļā reidos divos veikalos un vienā fermā Mandurā netālu no Rietumaustrālijas štata galvaspilsētas Pērtas.

Starp fosilijām bija simtiem dinozauru olu, ligzdu un galvaskausu, reti bruņurupuču un zivju pārakmeņojumi, kuri pasaules melnajā tirgū ir miljoniem dolāru vērti.

"Tur bija plašs materiālu klāsts, taču pārsvarā dinozauru olas," sacīja Volerss.

Viņš pastāstīja, ka operācija sākusies pagājušā gada jūnijā pēc Ķīnas varas iestāžu lūguma palīdzēt apturēt Ķīnas fosiliju nelegālo tirdzniecību.

Pēc viņa teiktā, paleontoloģijas eksperti Pērtā ir noteikuši fosiliju autentiskumu un identificējuši, ka tās ir no Ļaoņinas provinces Ķīnas ziemeļaustrumos, kas ir pazīstama ar bagātīgajiem fosiliju atradumiem.

Volers sacīja, ka reidu laikā neviens cilvēks nav arestēts.

"Protams, tas ir liels ieguvums," Austrālijas radiostacijai ABC teica Volerss. "Austrālijas valdība ir ļoti iepriecināta, ka spējusi palīdzēt Ķīnai ar šo akciju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!