Beļģijas tiesas prokurori pirmdien pieprasīja piespriest nepilngadīgu meiteņu nolaupīšanā, izvarošanā un slepkavībās par vainīgu atzītajam Markam Ditrū mūža ieslodzījumu.
47 gadus vecais bijušais elektriķis Ditrū tiek tiesāts par 1996.gadā izdarītām bērnu nolaupīšanām, izvarošanām un slepkavībām. No sešām nolaupītajām meitenēm četras tika nogalinātas. Ditrū vaina pierādīta saistībā ar divu meiteņu nāvi.

Ditrū par saviem noziegumiem "ir pelnījis vissmagāko sodu, mūža ieslodzījumu" tiesas prāvā, kas notiek Arlonā Beļģijas austrumos, sacīja prokurors Mišels Burlē.

Pēc trīs mēnešus ilgā tiesas procesa, kas tiek dēvēts par Beļģijas "gadsimta tiesas prāvu", tiesa atzina Ditrū par vainīgu slepkavībās, izvarošanā un cilvēku nolaupīšanā. 90. gadu vidū Ditrū un viņa līdzdalībnieku noziegumi šokēja visu Beļģiju.

Līdz ar Ditrū šajā prāvā tiek tiesāti vēl trīs cilvēki - Mišels Nihuls, Ditrū bijusī sieva Mišela Martēna un Mišels Leljevrs, kuri apsūdzēti cilvēku nolaupīšanā, izvarošanā un narkotiku tirdzniecībā. Viņiem draud līdz 30 gadus ilgs cietumsods.

Daudzi Beļģijas iedzīvotāji ir satraukti par Ditrū apgalvojumiem, ka viņš savus noziegumus nav pastrādājis viens, bet darbojies Nihula vadītā pedofilu grupējumā.

Zvērinātie ceturtdien atzina, ka Nihuls nekādi nav saistīts ar sešu meiteņu nolaupīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!