Zviedrijas ārlietu ministre Anna Linda nākamnedēļ, tiekoties ar Krievijas ārlietu ministru Igoru Ivanovu, apspriedīs nesen plaši diskutētos apgalvojumus, ka Krievija pārvietojusi kodolraķetes uz Kaļiņingradas apgabalu.
Linda dosies uz Krieviju kopā ar ES ārējās un drošības politikas augsto pārstāvi Havjeru Solanu un Eiropas ārējo attiecību komisāru Krisu Patenu. 15.februārī viņai paredzēta tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Igoru Ivanovu.

Lai gan Zviedrija šobrīd ir prezidējošā valsts Eiropas Savienībā, Linda intervijā aģentūrai "Reuters" uzsvēra, ka jautājumu par kodolieročiem apspriedīs tikai kā Zviedrijas ārlietu ministre.

Janvārī ASV laikraksts "Washington Times" ziņoja, ka Maskava ir pārvietojusi neliela darbības rādiusa kodolieročus uz Kaļiņingradas apgabalu.

Krievija šos apgalvojumus kategoriski noraidīja.

"Es pieņemu, ka tā arī ir," Linda sacīja, atsaucoties uz Krievijas noliegumu.

Atpakaļceļā no Maskavas Linda apmeklēs Kaļiņingradu un tiksies ar vietējām amatpersonām, lai pārrunātu tādus jautājumus kā organizētā noziedzība, vides piesārņojums, kā arī apspriedīs narkotiku un veselības problēmas un Kaļiņingradas apgabala nākotni pēc tā kaimiņvalstu Lietuvas un Polijas iestāšanās ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!