29. maijā portālā Delfi: Intervija ar Artusu Kaimiņu; vairāksolīšana Vidzemē; Ozoliņš trenēs 'Dinamo'
Kaimiņš nav dāvana
"Es neesmu nekāda dāvana un neesmu nekāds svētais. Man riebjas, ka pa šo laiku man pašam uztvere ir ļoti mainījusies. Es ļoti pārdzīvoju līdzi par to, kas notiek gan ar Latviju, gan par partiju. Partiju vadīt ir ļoti grūti. Man nav laika sev," portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu"
intervijā uzsvēra "KPV LV" valdes priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš
.


"Es nekad neesmu uztvēris sevi kā klaunu vai ākstu. Vecie ir sapuvuši, nevar būt nekādi karaļi. Viss! Es cenšos jaunos dabūt politikā. Tas nav huligānisms, tā ir atklātība," sacīja politiķis.


Iepriekš ciklā "Delfi TV ar Jāni Domburu" jau notikušās intervijas un diskusijas par tām iespējams noskatīties
šeit
.
Solīšana Vidzemē
Partijas Vidzemē pirms pašvaldību vēlēšanām balsis alkst piesaistīt,
solot pieminekli gaiļa formā
, bēgļu izsūtīšanu, tramvaju būvēšanu un azartspēļu "ellīšu" aizliegšanu. Vidzemē pašvaldību vēlēšanās kopumā ir pieteiktas 257 partijas, kurās kandidē 3694 personas. Vecākajam kandidātam Vidzemē ir 88 gadi, bet jaunākajam – 18 gadi.


Portālā "Delfi" vari lasīt spožākos partiju solījumus
Rīgā
,
Latgalē
,
Kurzemē
un
Zemgalē
.
No hobija līdz ārvalstu tirgu iekarošanai
Pirms teju 30 gadiem Latvijā dibinātais
makšķerēšanas produktu ražotājs un tirgotājs "Salmo"
pamanījies ielauzties Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas tirgos. "Rūpnīciņā" Latvijā uzņēmums ražo 5% no produkcijas, savukārt 50 rūpnīcās, kuras galvenokārt izvietotas Ķīnā, top ap 15 tūkstošiem ar makšķerēšanu saistītu produktu. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija ap 28 miljoniem eiro, taču garajā "Salmo" mūžā neiztikt arī bez krīzēm, kas likušas mainīt skatījumu par zīmola attīstību.


Ar pārējiem rubrikas "Latvija var!" rakstiem vari iepazīties
šeit
.
Vēl portālā Delfi:
Ziemeļkoreja veikusi trešo veiksmīgo
ballistiskās raķetes izmēģinājumu
triju nedēļu laikā. Iepriekšējos divos izmēģinājumos palaistas vidēja un tāla darbības rādiusa raķetes. Viena no šīm, kā apgalvo Phenjana, ir jauna tipa raķete, kas spēj nest kodolgalviņu un ir līdz šim tālākā valsts izstrādātā raķete.


Pirmdien
aprit 100 gadi
kopš pasaulē nāca visu laiku jaunākais ASV prezidents Džons Ficdžeralds Kenedijs. Kenedija vārds pasaules vēsturē iegājis ar mīlas dēkām un viņa slepkavību, kas apvīta sazvērestības teorijām un kuras iemesli joprojām nav skaidri. Līdzās šai skandalozajai slavai viņš Amerikas vēsturē palicis kā augstas klases politiķis un meistarīgs diplomāts.


Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, kurš jau iepriekš nācis klajā ar virkni skandalozu izteicienu, pēc karastāvokļa izsludināšanas valsts otrajā lielākajā salā
pajokojis
, ka karavīri arī pēc trīs sieviešu izvarošanas joprojām saglabātu viņa atbalstu. "Es jūsu vietā došos cietumā. Ja gadās, ka jūs izvarojat trīs sievietes, es par to atbildēšu," paziņojis Duterte. Karastāvoklis ieviests, jo ar teroristu grupējumu "Daesh" saistīti kaujinieki pagājušajā nedēļā ieņēma Maravi pilsētu salas vidienē, kā arī kontrolē plašus apvidus kalnos.


Sandis
Ozoliņš kļuvis par Rīgas "Dinamo" galveno treneri
. Pērn bijušais "Dinamo" kapteinis Ozoliņš pildīja galvenā trenera Normunda Sējēja asistenta pienākumus. Jaunā trenera mērķis – iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tikmēr Itālijā punktu 25 gadus garajai karjerai licis
leģendārais futbolists Frančesko Toti
.


Nacionālajā teātrī iestudēta Gunāra Priedes luga "Zilā", ko režisējis Toms Treinis. Teātra kritiķe Eva Škenderska režisora diplomdarbu
novērtējusi ar piecām zvaigznēm
, izceļot Treiņa apelēšanu pie tautas dziesmām, kā latviskās dzīves ziņas nesējām. "Iestudējums "Zilā" atgādina par ieklausīšanos vienam otrā, par sarunāšanos, par uzklausīšanu, par vēlmi izzināt un saprast, pirms nosodīt, pārmest, pa spēju piedot. Iespējams, tas ir pirmais solis, lai neizzustu un nepazustu," raksta kritiķe Škenderska.
Dienas versija:
Kamēr ANO lēš, ka Latvijā gadsimta beigās būs vien 1,28 miljoni iedzīvotāju, Igaunija pērn un aizpērn kļuva par pirmo Baltijas valsti, kur pieredzēts pozitīvs iedzīvotāju skaita pieaugums. "Šis pieaugums ir neliels, bet nozīmīgs – tas parāda, ka Baltijas valstis nav nolemtas neapturamai demogrāfiskai lejupslīdei,"
vērtē domnīcas "Certus" pētnieks Daunis Auers
. Viņš norāda, ka Igaunija uzsvaru likusi uz pabalstu palielināšanu ģimenēm ar maziem bērniem , kā arī paaugstinājusi darba samaksu, kas mazina kārdinājumu emigrēt. Auers gan argumentē, ka arī Latvijas situācija nav bezcerīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!