Foto: egoPERFECTUS

Šodien tu esi vidusskolas absolvents, jau rīt studē ārzemēs, bet parīt esi Latvijas Universitātes profesors. Bet varbūt esi augstākā līmeņa vadītājs kādā Latvijas uzņēmumā vai strādā starptautiskā korporācijā. Iespējams, tu esi izveidojis savu start-up uzņēmumu, kurš apvērsīs pasauli kājām gaisā. Bet varbūt tu esi zinātnieks, kurš ir gatavs izmainīt pasauli ar spožiem atklājumiem? Tev ir iespējams viss šeit minētais un pat vēl vairāk, taču šajā ķēdītē svarīgākais ir atrast īsto augstskolu ārzemēs. Tieši to dara egoPERFECTUS – katram klientam piemeklē piemērotākās augstskolas un palīdz izveidot tālejošu plānu personīgajai un karjeras izaugsmei.

Pasaule, kurā šobrīd dzīvojam, ir atvērta – iespējas katram no mums ir teju bezgalīgas! Taču tajā pat laikā arī prasības kļūst arvien augstākas. "Ķeksīša pēc" iegūts augstskolas diploms vairs nedarbojas. Dzīves plāns "sēdēt birojā līdz pensijai, saņemot minimālo algu" ir lemts fiasko. Pasaule nemitīgi mainās, un galvenās vērtības šobrīd ir spēja adaptēties, atrast labāko pielietojumu savām zināšanām, talantiem un spējām, gatavība apgūt jaunas zināšanas un māka likt lietā apgūtās iemaņas. Citiem vārdiem sakot – spēja mācīties.

Taču 21. gadsimtā "spēja mācīties" nenozīmē to pašu, ko pirms 20-30 gadiem. Tā nav zināšanu iekalšana un standarta uzdevumu risināšana, tās nav klasiskās bezmiega naktis pirms eksāmena. Tagad tas ir pilnīgi apzināts process – maksimāli perspektīvākās specialitātes izvēle, ņemot vērā studenta spējas un rakstura īpašības, un tad pēc iespējas kvalitatīvākas augstākās izglītības iegūšana.

Laba augstākā izglītība, kas iegūta ārvalstu augstskolā, ievērojami palielina iespēju veidot veiksmīgu karjeru. Ārvalstu augstskolas absolventam iegūtā izglītība nav tikai glīts ieraksts CV. Šāds jaunietis brīvi pārvalda svešvalodas un ir uzkrājis tādu zināšanu un prasmju bagāžu, kādu Latvijā iegūt nav iespējams. "Daudziem mācības ārzemēs ir liels solis uz priekšu personības attīstībā. Pavadot vairākus gadus ārvalstīs, jaunietis izbauda pilnīgi citu kultūras un sociālo vidi un sāk uztvert lietas pavisam citādi. Nereti viņš kļūst par īstu pasaules pilsoni – ar plašu redzesloku, atvērts visam jaunajam," stāsta egoPERFECTUS izpilddirektore Oksana Pinčuka. Un mūsdienu atvērtajā pasaulē šī ir ārkārtīgi svarīga īpašība.

22-23 gadu vecumā šis students jau ir ieguvis bakalaura grādu, bieži vien jau izgājis praksi lielos starptautiskos uzņēmumos. Viņam ir liela patstāvīgas dzīves pieredze un, protams, vispusīgas profesionālās zināšanas, kas ļauj pārliecinoši veidot izcilu karjeru.

Tas viss izklausās vienkārši un itin loģiski, taču cik jauniešu 18-20 gadu vecumā spēj pieņemt viennozīmīgu lēmumu par sev vispiemērotāko nākotnes profesiju? Cik no viņiem spēj novērtēt riskus un izvērtēt plusus un mīnusus? egoPERFECTUS speciālisti jau 12 gadus palīdz jauniešiem orientēties šajos jautājumos un atrast viņiem vispiemērotāko risinājumu.

egoPERFECTUS arsenālā ir šībrīža precīzākais rīks piemērotākās profesionālās jomas noteikšanai – Lielbritānijā izstrādātais karjeras tests egoCOMPASS. Šī metodika tiek veiksmīgi izmantota jau vairāk kā piecdesmit gadu, un tās rezultāti ir patiesi pārsteidzoši! Četru stundu garumā jaunieši atbild uz dažādiem jautājumiem un veic uzdevumus, kas palīdz noteikt viņu vispārējās dotības un spējas, karjeras intereses, vajadzības un, iespējams, vārdos neizteiktas vēlmes. Testi tiek analizēti Lielbritānijā, kur tiek sastādīta 16 lappušu gara rezultātu atskaite. Šajā atskaitē tiek norādītas 12 jaunietim vispiemērotākās profesijas, kā arī 24 papildus profesijas. Balstoties uz šiem rezultātiem, egoPERFECTUS speciālisti piemeklē jaunieša profilam vispiemērotākās augstskolas, papildus ņemot vērā tādus aspektus kā studiju programmu pieejamība, dažādu valstu īpatnības, kā arī finansiālās iespējas.

Dzīves ceļa sākumā ir ārkārtīgi svarīgi izdarīt pareizo izvēli. egoPERFECTUS palīdz topošajam studentam un viņa vecākiem atrast vispiemērotākos risinājumus. Pieteikties uz konsultāciju pie egoPERFECTUS speciālistiem jūs varat šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!