Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Bijušais Somijas hokejists Ville Peltonens diezgan labi zina, cik liels izaicinājums ir spēlēšana pēc lieliem panākumiem. Viņš ar Somijas izlasi izcīnījis pasaules čempiona titulu, Somijas un Šveices klubos kļuvis par zelta medaļu ieguvēju, kā arī spēlējis pasaules spēcīgākajā līgā – NHL. Tagad viņš pieredzē dalās ar Latvijas izlases hokejistiem, kuri pirms gada izcīnīja vairākas vēsturiskas uzvaras. Viņš saka, ka jāsaglabā pazemība un jāturpina smagi strādāt, nedomājot par iepriekš paveikto.

Titulētais Peltonens šobrīd strādā par galvenā trenera Harija Vītolina asistentu un palīdz Latvijas izlasei gatavoties 2024. gada pasaules čempionātam. Tas valstsvienībai būs pirmais turnīrs pēc izcīnītajām bronzas medaļām pērn. Visu aizvadīto gadu hokejisti bija vietējo līdzjutēju varoņi, bet tagad iepriekšējie panākumi jānoliek malā.

"Līdzīgi man bija ar Somijas izlasi. 1995. gadā mēs izcīnījām savas pirmās zelta medaļas pasaules čempionātā, un daudzi domāja, ka drīz izdosies triumfēt vēlreiz, bet vajadzēja vairāk nekā desmit gadus, lai šo panākumu atkārtotu. Pretinieki ir jāciena. Pasaules čempionāta līmenis ir pietiekami augsts un katru gadu panākumi jānopelna. Mums tas ir jāatceras," sarunā ar portālu "Delfi" stāstīja Peltonens.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!