Foto: LETA

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) 2017. gada jūnijā paredzētajās pašvaldību vēlēšanās kā saraksta līderus Rīgā apsver divus kandidātus – Saeimas deputātu, bijušo Rīgas domes Vides pārvaldes direktoru Askoldu Kļaviņu (LZP) un Latvijas Zemnieku savienības ģenerālsekretāru Artūru Graudiņu, trešdien raksta laikraksts "Diena".

ZZS nolēmusi startēt vismaz 90 no 119 pašvaldībām un aicinājusi savu partiju biedrus kandidēt kopīgi zem ZZS karoga. Arī uz Rīgas domi ZZS, atšķirībā no iepriekšējām vēlēšanām, pieteikšot vienu ZZS – Latvijas Zemnieku savienības (LZS) un Latvijas Zaļās partijas (LZP) – sarakstu.

Kā vēsta laikraksts, ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis apstiprinājis – Rīgā ZZS startēs atsevišķi un nepiekrīt "Vienotības" piedāvājumam labējām partijām uz Rīgas domi iet ar vienu sarakstu.

Brigmanis arī paudis uzskatu, ka vēlēšanās Rīgā ir jādod iespēja sevi parādīt jauniem un enerģiskiem cilvēkiem, tāpēc viņš Graudiņu sarakstā liktu augstāk par Kļaviņu.

Pats Graudiņš "Dienai" atzinis, ka ir noskaņots startēt uz Rīgas domi un būt par vienu no saraksta līderiem, ja tas tiks piedāvāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!