Ventspils Livonijas ordeņa pilī no otrdienas līdz 13.novembrim notiks interaktīvs nodarbību cikls “Purvā līdz ausīm”, kas tapis sadarbībā ar Slīteres Nacionālā parka un Teiču rezervāta administrāciju, informēja Ventspils muzeja publisko projektu vadītāja Ieva Rupenheite.
Viņa norādīja, ka “Ventspils muzeja Izglītības centrs, pretēji visiem dabas likumiem par purvu rašanos, gandrīz divas nedēļas būs pārpurvojies”. Divās nedēļās interesenti varēs uzzināt informāciju par Latvijā pazīstamajiem purvu veidiem - zāļu, pārejas un sūnu purviem, varēs apskatīt purvu putnu fotoizstādi un mieloties ar dzērvenēm.

Demonstrēs arī programmu par Teiču un Krustkalnu rezervāta dabas vērtībām, ar kuru varēs darboties arī individuālie interesenti. Savukārt par purvu ciešajām attiecībām ar vēsturi un īpaši ar tās aktīvo daļu - arheoloģiju - stāstīs Armands Vijups lekcijā “Purva ļaudis”. “Ja Ventspils novadā nebūtu Sārnates purvs, kura kūdras slāņos no skābekļa pasargātas teicami uzglabājušās tūkstošiem gadu zudušās lietas, diezin vai Latvijas vēsturē būtu atvērusies tā lappuse, kas glabāja stāstu par vienu no Akmens laikmeta apmetnēm,” klāstīja Rupenheite.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!