Šoziem Daugavā ledus sega veidojas, nesagādājot apdraudēto vietu iedzīvotājiem bažas par iespējamiem plūdiem. Rudenī jau pēc dažu dienu ilga aukstuma upe aizsala ne tikai pie Pļaviņām un Zeļķu tilta, bet arī pie Līvāniem, tā novēršot vižņu veidošanos un uzkrāšanos, raksta “Brīvā Daugava”.
Atšķirībā no rudens pirmā sala, kas upi vairākās vietās īsā laikā pārklāja ar ledu, janvāra lielais aukstums to pie Jēkabpils nespēja pilnīgi aizsaldēt. Vairāki lieli lāsmeņi Daugavā saglabājas arī vairākās vietās augšpus Jēkabpils. Iespējams, ka aizsalšanu ir “piebremzējis” sausais laiks un vižņu trūkums.

Pamatojoties uz Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras ziņām, Jēkabpils rajona Civilās un darba aizsardzības dienesta speciālisti informē, ka ledus biezums Daugavā Latvijas teritorijā svārstās no 25 centimetriem (pie Jersikas) līdz 30 centimetriem (pie Daugavpils) un 33 centimetriem (pie Pļaviņām). Ārpus Latvijas Daugavu klāj 18 — 30 centimetrus biezs ledus.

Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis ilgu laiku bija aptuveni 2,6 metri, tagad tas nedaudz pazeminājies un vērojamas nelielas svārstības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!