Jelgavas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja otrdien atlika jautājumu par Jelgavas Sākumskolas iespējamo reorganizāciju, pret kuras pārveidošanu par pirmskolas izglītības iestādi iebilst skolēnu vecāki, kurus uztrauc bērnu pārvešana uz citām skolām.
Jautājums atlikts nepilnā deputātu skaita dēļ, informēja domes Izglītības pārvaldē.

Izglītības pārvaldes piedāvā no nākamā mācību gada skolu pilnībā pārveidot par pirmsskolas izglītības iestādi. Pārvalde iesaka skolēnus no pirmās līdz ceturtajai klasei integrēt kādā no lielajām pilsētas pamatskolām.

Jelgavas Sākumskolā ir septiņas pirmsskolas vecuma grupas un viens skolēnu klašu komplekts no 1.līdz 4. klasei.

Vecāku vēstulē teikts, ka pēc pārvaldes speciālistu domām skola, kura atrodas bērnudārza telpās, ir par šauru septiņus līdz desmit gadus veciem bērniem. “Turklāt pilsētai ir aktuāli palielināt bērnudārzu kapacitāti,” norāda vecāki. Uzsvērts, ka ņemot vērā viena bērna izglītošanas izmaksas sākumskolā ir gatavi šo starpību segt no saviem līdzekļiem. Vecāki vēstulē izteikuši priekšlikumus, kā varētu “atdzīvināt” vairākus padomju laikos uzbūvētos bērnudārzus, kas tagad tiek izmantoti citiem mērķiem.

Vēstules autori uzsver, ka šo mācību iestādi ir izvēlējušies atbilstoši valsts Izglītības likumam, “Lūdzam ņemt vērā, ka tā ir viena no 58 sākumskolām, kas veiksmīgi darbojas Latvijā.”

Vēstulei pievienoti 153 vecāku paraksti. Kā arī līdzīgu vēstuli parakstījuši arī 19 skolas pedagogu. Pilsētas Dome nav vienīgā iestāde, kur vērsušies satrauktie sākumskolas vecāki. Līdzīgu vēstuli jelgavnieki nosūtījuši arī Ministru prezidentam, bērnu un ģimenes lietu, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu un pat iekšlietu ministram. Tai pievienoti 173 paraksti.

Aģentūra LETA ziņoja, ka vecāki uzsver - sarunas ar Jelgavas pašvaldības darbiniekiem - izpilddirektoru Gunāru Kurloviču, Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāju Guntu Auzu, viņi secinājuši ka domē negaidīti tapušais Jelgavas Sākumskolas reorganizācijas plāns nozīmē neargumentētu skolas likvidāciju.

Bērnu vecāki uzskata, ka domes lēmums būtu ne tikai nepamatots, bet arī tuvredzīgs, jo netuvinātu mērķim, ko iecerējusi panākt Jelgavas pašvaldība, tas ir būtiski samazināt vietu deficītu pirmsskolas izglītības iestādēs.

Vēstules autori iesaka un lūdz saglabāt Jelgavas sākumskolas pašreizējo modeli - septiņas pirmsskolas grupas un četras sākumskolas klases ar tajās īstenotajām pirmsskolas un sākumskolas izglītības programmām.

Kā vecākus informējuši domes pārstāvji, lai risinātu pilsētā radušos pieprasījumu pēc vietām pirmsskolas izglītības iestādēs, ir paredzēts reorganizēt Jelgavas sākumskolu. Šīs skolas 1.-4. klases, kopā 96 skolēnus, paredzēts pārcelt uz citām pilsētas skolām.

Jelgavas Sākumskolas audzēkņu vecākus neapmierina neviens no piedāvātajiem reorganizācijas risinājumiem, jo tieši šo izglītības modeli un tieši šajā sākumskolā viņi izvēlējušies saviem bērniem kā optimālāko no Jelgavas pilsētā piedāvātajiem.

Jelgavas Sākumskola darbojas kopš 1992.gada, piedāvājot izglītību trīs līdz desmit gadus veciem bērniem. Tiek īstenota licenzēta pamatizglītības pirmā posma programma. Bērnudārzā darbojas redzes korekcijas grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!