Eiropas Kopienas finansētajā bezmaksas baltmaizes dalīšanā trūcīgajiem atklājusies virkne nepilnību. Katoļu katehēzes centra brīvprātīgie cenšas saviem spēkiem maizi nogādāt līdz cilvēkiem, kam tā paredzēta. Patlaban vēl 100 kukulīšu tā arī nav izdalīti.
Marijas leģiona kūrijas prezidente Marija Ruščaka, kas apņēmusies maizi izdalīt, pastāstīja, ka arī otrajā tās dalīšanas dienā (ceturtdien) atsaucība bijusi minimāla un apsvērta doma, vai sūtīt vedumu atpakaļ. Tomēr 200 kukuļu Katoļu katehēzes centrs izdalījis. Gan pēc pašu iniciatīvas – par saviem līdzekļiem maizi izvadājot uz Nakts patversmi, sociālajām mājām Pasta un Kalpaka ielā, kā arī uz Latvijas Bērnu fonda Jelgavas nodaļu. Tad gan saņēmēji bijuši priecīgi un pateicīgi.

Apbēdina organizatoru biedrības "Brimod" attieksme. Ruščaka stāsta, ka tā tikai painteresējusies par maizes izdalīšanas norisi, arī līgumu atsūtījuši pa pastu, par vēstuli pārsniegtā svara dēļ Ruščakai vajadzējis piemaksāt. Līgumu Katoļu katehēzes centrs vēl izskata un nav parakstījis.

Katehēzes centra ļaudis bezmaksas baltmaizi izdala visiem trūcīgajiem – vieni uzrāda izziņu, ja tāda ir, citi vienkārši parakstoties. Taču Ruščaka neizprot, kur likt palikušo. Tādi esot apmēram 100 kukulīšu, kuriem derīguma termiņš beidzas svētdien. Biedrība "Brimod" ieteikusi tos izbarot zvēriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!