Karostas Glābšanas biedrība (KGB) Liepājā šoruden tūristiem piedāvās jaunu atrakciju - spiegu spēli "Bēgšana no PSRS".
KGB priekšsēdētāja Monta Krafte pavēstīja, ka tā būs komandu spēle grupām, kuras laikā vajadzēs apķērību, veiklību, izturību un komandas saliedētību. Komanda būs nokļuvusi bijušās Padomju Savienības slēgtajā militārajā teritorijā, lai glābtu gūstā kritušo draugu un nogādātu viņu līdz jūras krastam, kur bēgļus sagaidīs "zemūdene". Lai draugu atrastu un izglābtu, būs jāveic dažādi uzdevumi - jāmeklē ceļš fortu pazemes labirintos, jāšķērso upīte, jāšauj un jādara citas aktivitātes.

KGB kopš 2003. gada apsaimnieko Karostas cietumu un Ziemeļu fortus.

Karosta kā pastāvīga pilsētvide radās 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā. 1890. gadā pēc Krievijas cara Aleksandra II pavēles uz ziemeļiem no Liepājas pilsētas sākās apjomīga cietokšņa un kara pilsētiņas celtniecība, ko sākotnēji nosauca par Imperatora Aleksandra III ostu. Tikai Latvijas valsts neatkarības laikā šo vietu sāka dēvēt par Kara ostu.

Karosta šobrīd Liepājā ir īpašs rajons, tā vairs nav pilsētiņa armijai, bet ir uzskatāma par vienotu tūrisma objektu, kas krasi atšķiras no pilsētas kopējā tēla. Tā ir lielākā vēsturiskā militārā teritorija Baltijā. Karostā atrodas vienīgā saglabājusies vēsturiskā militārā virssardze Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!