"Nordea banka" uzvarējusi Ventspils Brīvostas pārvaldes izsludinātajā investīciju programmas konkursā par 18,5 miljonu eiro (13 miljonu latu) aizdevumu, informēja bankas sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Irina Grase.
Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis norādīja, ka Brīvostas pārvaldes investīciju programma paredz daudzu attīstības un infrastruktūras projektu realizāciju atbilstoši brīvostas stratēģiskām prioritātēm.

Investīciju programmas pirmais posms paredz, ka bankas piešķirtais finansējums tiks izmantots pasažieru un kravu prāmju termināļu būvniecībai, Ventas tilta un tā pievedceļu rekonstrukcijai, 14 piestātņu rekonstrukcijai un vairāku jaunu piestātņu, kā arī jaunu termināļu teritoriju būvniecībai.

"Nordea bankas" Korporatīvo darījumu departamenta direktors Gustavs Eglītis norādīja, ka, vērtējot pēc pārkraušanas jaudas, kas veido 70 miljonus tonnas, un kravu apgrozījuma, Ventspils brīvosta ir viena no lielākajām ostām Baltijas valstīs.

"Nordea bankas" pārstāvji gandarīti, ka bankas piedāvājums atzīts par finansiāli izdevīgāko. Finansējot brīvostas investīciju programmu, tiek atbalstīta svarīgas Latvijas ekonomikas sfēras attīstība un celta tautsaimniecības konkurētspēja, uzsvēra Eglītis.

Ventspils Brīvostas pārvalde parakstījusi divus līgumus ar AS "BMGS" par prāmju termināļa būvniecību un 17.piestātnes atjaunošanu. Abi objekti tiks realizēti Kohēzijas fonda projektā "Pievadceļu rekonstrukcija Ventspils ostas termināļiem".

Atklātā konkursā par minēto būvniecību AS "BMGS" piedāvājums bija 6 964 641 eiro (4 875 248,70 latu) un atzīts par saimnieciski visizdevīgāko, kas kalpoja par pamatu līguma noslēgšanai.

No projekta kopējām izmaksām 69,49% tiek finansēti no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.

Prāmja termināļa būvniecības laikā tiks veikta termināļa ēkas rekonstrukcija, kā arī izveidoti automašīnu stāvlaukumi un piebrauktuves. Tiks izveidotas slēgtas ejas līdz prāmim, lai potenciālos pasažierus lietus gadījumā pasargātu no sliktajiem laika apstākļiem.

Prāmja termināļa būvniecību plānots pabeigt 2007.gada jūnijā, savukārt 17.piestātnes rekonstrukcijas darbi tiks pabeigti šī gada novembrī.

Rekonstrukcijas gaitā Ventspilī tiks izveidota moderna infrastruktūra, kas ļaus ievērojami paaugstināt prāmju pasažieru apkalpošanas līmeni un uzlabot kvalitāti, kā arī būtiski tiks uzlabota loģistikas shēma pasažieru nokļūšanai uz prāmja un no tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!