Jēkabpils domē atsevišķi deputāti iebilduši pret grozījumiem licencētās makšķerēšanas un licencētās zemūdens medību Jēkabpils pilsētas Radžu ūdenskrātuvē, kuros aizliegta zemūdens makšķerēšana.
"Es nesaprotu, ar ko zvejnieks, kas stāv krastā, atšķiras no zemūdens zvejnieka? Kas un kāpēc izsvītroja zemūdens medības?" neizpratnē vaicāja deputāts Juris Petrovs. Domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs to nevarēja paskaidrot, tikai piebilda, ka pie viņa ieradies ornitologs, kas informējis, ka Radžu ūdenskrātuves salās atrasti kaut kādi reti putni. Tas nozīmē, ka dabas aizsardzības nolūkos pie ezera vienā dienā vispār varot aizliegt jebkādas darbības.

Neviens lēmuma projekta autors, kas domniekiem varētu kaut ko paskaidrot, neatradās. Pret tā pieņemšanu iebilda arī citi deputāti, apgalvojot, ka zemūdens mednieku ir ļoti maz un nekādu ļaunumu zivju populācijai viņi nodarīt nevar.

"Es mēģināju medīt zem ūdens. Tas nemaz nav tik vienkārši, un es tai zivij nemaz pakaļ tikt nevaru," skaidroja deputāts Vladimirs Ždanoks. Savukārt Petrovs ieteica vairāk domāt par maluzvejnieku ķeršanu un nepieļaut, ka Jēkabpilī nekur nevar nopirkt licences. "Mēs solījām, ka tās būs degvielas uzpildes stacijā «Virši A», bet tur man saka, ka tādas nekad nav bijušas. Savukārt Jēkabpils sporta centrā bieži visas durvis ir ciet. Ko lai dara cilvēks, vai lai zvejo bez licences?" retorisks bija Petrovs. Viņam piekrita arī deputāts Ainars Vasilis, atgādinot, ka reiz administratīvajā komisijā izskatīts jautājums par makšķerēšanu bez licences, un cilvēks skaidrojis, ka to nekur nav varējis nopirkt.

Galu galā pašvaldības deputāti vienojās, ka jautājuma izskatīšana jāatliek, un nākamreiz jāuzaicina lēmuma projekta autori, lai paskaidro, kas viņiem iebilstams pret zemūdens medībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!