Nākamnedēļ Jelgavas dome kopā ar dziedātājas Noras Bumbieres fonda pārstāvjiem spriedīs par māksliniecei veltīta pieminekļa uzstādīšanas vietu.

Bumbieres māsa Māra Zustupa pavēstīja, ka ir plānots tikties ar pašvaldības Estētikas komisiju, kurā pieminekļa autors tēlnieks Pauls Jaunzems un fonds prezentēs savu vīziju par iespēju pieminekli uzstādīt Jelgavas Kultūras nama priekšā - Hercoga Jēkaba laukumā.

Viņa arī pastāstīja, ka sākotnēji pieminekli bija plānots novietot Pils parkā pretī Jelgavas universitātei, taču pret to iebildis universitātes rektors, paskaidrodams, ka universitāte ir vairāk saistīta ar zinātni, nevis mākslu.

"Process virzās uz priekšu, taču gribējām pieminekli paspēt uzstādīt pirms 13.marta, kas ir mākslinieces dzimšanas diena, kad Jelgavā parasti notiek šim notikumam veltīti pasākumi," viņa klāstīja.

Zustupa arī informēja, ka pagaidām gan vēl nav atrasts finansējums pieminekļa izveidei, taču fonds šim mērķim ir iecerējis piesaistīt gan pašvaldības, gan privāto finansējumu.

Pieminekli paredzēts veidot abstraktu ziedu formā, kas simbolizē dziesmas kā ziedus, ko mākslinieks pateicībā saņem no klausītājiem.

Pieminekļa izveides idejas autors ir Noras Bumbieres fonds, to atbalsta arī Jelgavas pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!