Nepatīkamas smakas nu jau vairākas dienas ir jūtamas pilsētā un tuvākajā apkārtnē. Par to «Bauskas Dzīvi» ir informējuši vairāki lasītāji.

Lai noskaidrot iemeslu, 6. maijā uz vairākiem lauksaimniecības produkcijas pārstrādes uzņēmumiem devās Edmunds Jakubonis, Jelgavas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors. Viņš komentē faktu: "Smakas plūst no SIA "Gaižēni" sivēnmāšu audzēšanas kompleksa, kas atrodas Īslīces pagasta "Skalderos".

Tomēr nekādi vides aizsardzības noteikumu pārkāpumi nav konstatēti. Jau vairākas dienas no divām tvertnēm autocisternās tiek sūknēta virca un piegādāta patērētājiem, kam ar uzņēmumu ir noslēgti līgumi. Lai vircu varētu izsūknēt, tā vispirms ir jāmaisa. Šis process arī izraisa smakošanu. Tvertnes ir milzīgas - katrā ietilpst 4000 kubikmetru šķidruma. Pieļauju, ka smakas būs jūtamas vēl kādu laiku, jo ar vircu pašlaik tiek mēslotas ziemāju lielas platības. Ja vējš pūtīs no dienvidiem, visvairāk cietīs Bērzkalnu mikrorajona iedzīvotāji.

SIA "Gaižēni" šī gada aprīlī ir saņēmusi A kategorijas piesārņojošas darbības atļauju, kāda mūsu rajonā ir vēl divām lielām ražotnēm - SIA "Lielzeltiņi" un akciju sabiedrībai "Balticovo". Minētajām ražotnēm ir regulāri jāmaksā paaugstināts dabas resursu nodoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!