Ir saņemts apstiprinājums par sešu miljonu latu līdzfinansējuma piešķiršanu no Eiropas Savienības struktūrfondiem Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" būvniecībai projekta aktivitātē "Nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionālu centru izveide", piektdien Liepājas domē paziņojis kultūras ministrs Ints Dālderis (TP).

Vēl nepieciešams veikt precizējumus iesniegtajā projektā un tāmēs saistībā ar izmaiņām būvniecības izmaksās, kas varētu samazināt projekta kopējās izmaksas par 30%-40%.

Dālderis piektdien Liepājas domē uzsvēra, ka Liepāja ar savām mūzikas tradīcijām nākotnē varētu kļūt par vienīgo spēcīgo mūzikas centru ārpus Rīgas - sākot ar mūzikas vidusskolu kā jauno mūziķu kadru kalvi, Liepājas Simfonisko orķestri un beidzot ar plānoto koncertzāli "Lielais dzintars".

Dālderis informēja, ka ministrija no 2010.gada 1.janvāra varētu uzņemties rūpes par Liepājas Simfonisko orķestri. Orķestrim ir visas iespējas iegūt Valsts orķestra statusu, kļūstot par vienu no valsts finansētajiem orķestriem, kurš ar savu koncertdarbību noklātu visu Kurzemes reģionu. Savukārt pašvaldība līdz ar to varētu finansiāli vairāk atbalstīt otru pašvaldības kultūras iestādi - Liepājas teātri. Kā atzina ministrs, valsts pašlaik nevar atļauties uzturēt tik daudz profesionālu teātru.

Ar ministru tika panākta principiāla vienošanās, ka varētu sākt risināt jautājumu arī par Karostas mūzikas skolas pievienošanu Liepājas mūzikas vidusskolai, lai mūzikas izglītībā saglabātu vienotu metodisko vadību un Liepājas mūzikas tradīcijas. Institucionālā apvienošana varētu notikt jau šogad, papildu līdzekļus no valsts neprasot. Karostas mūzikas skolā mācās 165 bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!