Liepājas tiesa pagājušās nedēļas beigas sākusi izskatīt administratīvo pārkāpumu lietu, kurā par sīko huligānismu apsūdzēts Liepājas domes deputāts Stēns Lorenss, kurš plašāk pazīstams kā Luijs Fonteins, ziņo laikraksts "Kurzemes Vārds".

Lorensu tiesā par to, ka viņš šā gada 13.augusta domes sēdē sacīja rupjus vārdus domes priekšsēdētājam Uldim Seskam. Sūdzību par notikušo Pašvaldības policijai vairāk nekā mēnesi pēc notikuma uzrakstīja domes deputāts, Liepājas Universitātes rektors Oskars Zīds.

Pēc piecām ar pusi stundām, kurās uzklausīja lieciniekus, tiesa izsludināja pārtraukumu līdz pirmdienai, lai uzaicinātu kā lieciniekus ierasties arī Sesku un deputātu Jāni Vilnīti.

Laikraksts norāda, ka uz tiesas sēdi kā liecinieki ieradušies domes deputāti tūliņ sadalījušies grupās atbilstoši piederībai opozīcijai vai koalīcijai. Kā vēlāk iezīmējies tiesas sēdē, arī izjūtās par notikušo incidentu viņi dalās tieši šādā proporcijās. Koalīcijas deputāti Lorensa rupjos izlēcienus bija sapratuši ne tikai kā adresētus domes priekšsēdētājam, kas vadīja sēdi, bet arī sev personiski, un, kā vēlāk uzvēra kāds no lieciniekiem, tos varētu adresēt pat visiem liepājniekiem, kas ir šos deputātus ievēlējuši un viņiem uzticējušies. Tāpēc, viņaprāt, no tāda "nekonstruktīva elementa" kā Lorenss ir jāatbrīvojas, lai netraucē strādāt. Savukārt opozīcijā esošie, kāds ir arī Lorenss, viņa teikto sapratuši kā adresētu tikai un vienīgi Seskam.

Domas dalījās tieši par to, ko īsti apsūdzētais ir sacījis angļu valodā. Viņš pats un arī pārējie opozīcijā esošie deputāti apgalvoja, ka rupjie vārdi teikti "tu" formā un adresēti tikai un vienīgi Seskam, savukārt koalīcijas partneri apgalvoja, ka Lorensa sacītajā bijis ietverts vārdu savienojums "jūs visi", tāpēc arī viņi kolēģa sacīto uztvēruši kā vēstījumu arī sev.

To, ka Lorenss teikto attiecinājis tikai un vienīgi Seskam, gan mutiski, gan arī pēc tiesneses lūguma uzrakstot viņa izteikto rupjo frāzi, lai pievienotu lietas materiāliem, apstiprināja arī deputāts Gustavs Pelēcis. Savukārt deputāte Elita Kosaka atklāja, ka pēc šīs sēdes ir pārrakstīts sēdes protokols, par ko viņa pati pārliecinājusies, salīdzinot tūlīt pēc sēdes redzēto protokolu ar to, kāds tas vēlāk bijis pieejams elektroniskā versijā. To, ka protokolā, kāds tas ir pašreizējā versijā, varētu būt cits teksts saistībā ar Lorensa izteikumiem, apstiprinājuši vēl citi liecinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!