Pārņemot bijušā Sēlpils pagasta grāmatvedības lietas, Salas novada pašvaldība pagājušajā gadā konstatēja, ka toreizējās pašvaldības vadība nav ievērojusi likumu par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku amata atlīdzību 2009. gadā, kas noteic, ka netiek izmaksātas prēmijas un naudas balvas un netiek veikta materiālā stimulēšana.

Ar toreizējā Sēlpils pagasta padomes priekšsēdētāja Jāņa Bites rīkojumu 2009. gada jūnijā pašvaldības darbiniekiem izmaksāti vienreizējie pabalsti veselības uzlabošanai 6960 latu apmērā. Turklāt arī pārmaksātas algas par kopējo summu 900 lati, izmaksājot tās divas reizes.

Par minēto nelikumību Salas novada pašvaldība novembrī vērsās Jēkabpils rajona prokuratūrā, kas lietu tālāk nodeva kriminālpolicijai. Savukārt patlaban no kriminālpolicijas saņemta atbilde, ka šajā lietā tā nekādus pārkāpumus nesaskata.

"Mēs tomēr nolēmām atkārtoti sūdzēties prokuratūrā, jo nevēlamies uzņemties atbildību par iepriekšējās pašvaldības vadītāja rīcību. Pieļaujam, ka divreizējā algas pārskaitīšana varētu būt grāmatvedības kļūda. Taču veselības pabalsta izmaksa jau ir likuma pārkāpums," novada deputātu viedokli skaidro pašvaldības priekšsēdētāja Irēna Sproģe.

Viņa arī norāda, ka pārmaksāto algu tās saņēmēji varētu labprātīgi atmaksāt pašvaldībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!