Foto: F64
Gāzes vada avārijas dēļ Jelgavā evakuēts 31 cilvēks, portālu "Delfi" informēja Jelgavas policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Avārija notika naktī uz ceturtdienu Dzelzceļnieku ielā. Informāciju par noplūdi glābēji saņēmušai ap pulksten 22:34 un, ierodoties notikuma vietā, konstatēja, ka apkārtnē ir spēcīga gāzes smaka.

No tuvējām mājām evakuēti cilvēki, kuri izmitināti pie radiem, draugiem vai policijas iecirknī, stāstīja Sietniece. Bloķēta arī transporta satiksme.

Savukārt jau ap pulksten 2 naktī iedzīvotāji mājās varēja atgriezties. Notikuma vietā joprojām strādā a/s "Latvijas gāze" avārijas dienests.

VUGD Jelgavas daļas komandieris Aldis Feldmanis portālam "Zemgales ziņas" pastāstīja, ka noplūde bija izteikti jūtama ļoti spēcīgās smakas dēļ. Sākotnēji Gāzes avārijas dienesta darbiniekiem bijušas grūtības piekļūt noplūdes vietai sasalušās zemes dēļ.

Bojājuma vietu izdevās atrast ar ekskavatora palīdzību. Glābēri pieļauj, ka iespējamais iemesls noplūdei ir gāzes vada plīsums lielā sala dēļ, raksta portāls. Pēc portāla "Zemgales ziņas" neoficiālas informācijas, bojājums ir uz maģistrālā vidēja spiediena gāzes vada 400 milimetru diametrā ar atmosfēras spiedienu četras atmosfēras. Netālu no avārijas vietas šis gāzes vads zem zemes šķērso dzelzceļu. Uzņēmums "Latvijas gāze" gan kategoriski noliedz šo informāciju, apgalvojot, ka plīsis nevis maģistrālais vads, bet gan tam pievienotā caurule, raksta portāls.

Uzņēmuma "Latvijas gāze" pārstāve Sandra Ādamsone portālam "Zemgales ziņas" uzsvēra, ka apkārtējo māju iemītniekiem briesmas vairs nedraud. Viņa informē, ka gan avārijas brīdī, gan vēlāk tās novēršanas laikā pilsētā gāzes piegāde nav pārtraukta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!