Līdz ar straujo ūdens pieteci un tā daļēju novadīšanu caur atvērtajiem aizvariem patlaban pie Pļaviņu HES ir iespējams vērot unikālus skatus, portālam "Delfi" atzīst "Latvenergo".

Foto galerija - Pļaviņu HES

Foto galerija - Ķeguma HES

"Ūdens, kuru nav iespējams izstrādāt tā pārāk straujās pieteces dēļ, daļēji tiek novadīts caur atvērtajiem aizvariem, sniedzot iespēju ikvienam apmeklētajam izbaudīt unikālu skatu - pāri stacijas ēkai plūstošu ūdens straumi. Šobrīd ūdens pietece Daugavā palielinās, - otrdien tā jau sasniedza 3800 kubikmetrus sekundē," skaidro uzņēmums.

Aizvarus paceļ reizi piecos līdz 10 gados, tāpēc pašreizējā aina, kad aizvari pacelti, ir unikāli. "Pašreiz hidroelektrostacijā ir atvērti trīs aizvari, ļaujot plūst ūdenim pāri stacijai ar ātrumu 660 kubikmetri sekundē," norāda "Latvenergo".

Pļaviņu HES ir viena no trim elektrostacijām, no kurām iegūst lielāko daļu valstī nepieciešamās enerģijas. Proti, Pļaviņu HES jauda ir 883,5 MW, Rīgas HES - 402 MW, toties Ķeguma HES - 264,1 MW.

Jau vēstīts, ka pēc, salīdzinoši ar pēdējiem gadiem neparasti bargajai ziemai, seko neierasti bagātīgi pali, apņemot ne vienai vien upei tuvākās teritorijas, kā arī ievērojami palielinot upju ūdens līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!