Vidzemes slimnīca neveidos apvienību ar Alūksnes slimnīcu, - tāds lēmums pieņemts SIA "Vidzemes slimnīca" un SIA "Alūksnes slimnīca" pārstāvju tikšanās laikā jūnija sākumā.

Kā informēja Vidzemes slimnīcā, tikšanās laikā valmierieši prezentēja iecerēto slimnīcu apvienības darba modeli. Diskusijā noskaidrojās abu pušu atšķirīgie viedokļi par projekta pamatotību finanšu un cilvēkresursu ziņā.

Alūksnieši neslēpj, ka novada pašvaldība nav ieguvusi pārliecību par darbinieku skaita saglabāšanu un citiem ar veselības aprūpi saistītiem jautājumiem Alūksnes slimnīcā. Valsts mērogā joprojām nav skaidrības par parādu apmaksu slimnīcām par padarīto darbu un to, kā finansējuma nepietiekamība ietekmēs neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanu gan Valmieras, gan Alūksnes puses iedzīvotājiem līdz gada beigām.

Kā pastāstīja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila, abas slimnīcas nolēma pagaidām apvienību neveidot, bet vērot, kas notiks veselības aprūpē valstī attiecībā uz organizāciju un finansēšanu. Nepieciešamības gadījumā pie ieceres par apvienības izveidi būs iespējams atgriezties.

Tikmēr Vidzemes slimnīca turpina darbu savu iespēju robežās. Pēc Jāņiem slimnīcā uz darbinieku atvaļinājuma laiku tiks slēgtas vairākas nodaļas, kā arī samazināts gultas vietu skaits. Vasarā sakarā ar darbinieku atvaļinājumiem ir mainīts Vidzemes slimnīcas laboratorijas darba laiks.
Sakarā ar būtisko finansējuma samazinājumu stacionāra pakalpojumiem un, ņemot vērā to, ka valsts piešķirtie līdzekļi 2010.gadam Vidzemes slimnīcas aprūpes nodaļai Valkā ir izlietoti jau šī gada pirmajos divos mēnešos, ar 1.jūniju uz laiku tika slēgta aprūpes nodaļa Valkā.

Akūtos gadījumos pacientiem palīdzību sniedz mediķi Vidzemes slimnīcā Valmierā. Valkas iedzīvotāji uz vietas veselības aprūpes pakalpojumus joprojām var saņemt slimnīcas dienas stacionārā un ambulatori. Lai nodrošinātu pakalpojuma pieejamību, arī jūnijā notiks izbraukuma speciālistu pieņemšanas Valkas ambulatorajā nodaļā.

Kā pastāstīja Brila, pagājušajā nedēļā Vidzemes slimnīcā pasaulē nākuši 28 mazuļi, kas ir nedaudz vairāk nekā citās nedēļās, kad pasaulē nāk vidēji 22 bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!