Foto: DELFI
Uz izmeklēšanas laiku no amata ir atstādināts Gulbenes novada domes izpilddirektors Māris Danieks, laikrakstam "Dzirkstele" apstiprinājusi novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa.

Otrdien Gulbenes novada domē ieradās pārstāvji no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB). Daudziņa skaidrojusi, ka pārbaude notika sakarā ar Gulbenes kultūras centra renovāciju. Tika pratināti novada domes darbinieki.

Savukārt Gulbenes 11.kanāls ceturtdien ziņoja, ka KNAB uz laiku aizturēja novada domes izpilddirektoru Māri Danieku, kurš ceturtdien vakarā bija jau atbrīvots, kā arī SIA "RCI" pārstāvi Sandi Brekti. KNAB veicis pārbaudi ne tikai novada domē, bet arī citās vietās. Pārbaude esot ilgusi gandrīz līdz pusnaktij.

KNAB plašāku informāciju nesniedz. "Tikai tad, kad tiek ierosināts, piemēram, kriminālprocess vai kad kriminālprocess tiek nosūtīts prokuratūrai, tad tiek informēta sabiedrība. Līdz tam citas darbības nekad nekomentējam," iepriekš laikrakstam uzsvērusi KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!