Foto: DELFI Aculiecinieks
Reaģējot uz kāda vērīga makšķernieka sniegto informāciju, Vides aizsardzības asociācijas sabiedriskie inspektori šorīt ap plkst.5 aizturējuši divus maluzvejniekus, kas bija izvietojuši zvejas tīklus Daugavā.

Kā pastāstīja Vides aizsardzības asociācijas valdes loceklis un sabiedriskais vides inspektors Juris Valainis, kāds makšķernieks vakar ap plkst.20 asociācijas mājas lapā ziņojis par Daugavā izliktiem tīkliem Salaspils novadā pie Doles salas. Apkopojot pieejamo informāciju, vides inspektori nolēmuši "vaktēt līdz uzvarai".

Sākotnēji nekas neesot liecinājis, ka zvejnieki ieradīsies pēc nelikumīgā loma, tomēr ap plkst.5.20 no mājas līdzās Daugavas muzejam izbraukusi laiva ar diviem vīriešiem, kas mērķtiecīgi aizpeldējusi līdz zvejas tīkliem, savāca tos un kopā ar lomu ievilka laivā. Kad maluzvejnieki izcēlušies krastā un ar lomu grasījušies doties mājup, sabiedriskie inspektori viņus aizturējuši, pastāstīja Valainis.

Pārsteigtie maluzvejnieki apgalvojuši, ka tīkli nepieder viņiem un ka viņi paši cīnoties ar maluzvejniekiem.

Maluzvejnieku tīklos bija iekļuvušas piecas vimbas, viena līdaka, divi līņi, astoņas karūsas, četri brekši un trīs asari, kopumā nodarot videi vairāk nekā 650 latu zaudējumu. Valainis norādīja, ka tas vērtējams kā liela apmēra zaudējumu nodarīšana dabas resursiem, tāpēc vides inspektori lems par lietas nodošanu kriminālprocesa ierosināšanai. Savukārt par nodarbošanos ar maluzvejniecību var piemērot sods no 200 līdz 500 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!