Foto: F64
Codes pagastā, visticamāk, netiks būvēta dzīvnieku krematorija, jo vairāk nekā 60 uz sanāksmi pie pagastmājas atnākušie vietējie iedzīvotāji pirmdien pauda vienprātīgu noliegumu Jelgavas uzņēmēju iecerei privātīpašumā "Lindes" būvēt dzīvnieku krematoriju, informēja "Bauskas Dzīve".

Sanāksmei par krematorijas būves idejas apspriešanu codieši bija gatavojušies, paužot ieceres viennozīmīgu noliegumu. Par to liecināja vairāk nekā 250 savākto parakstu. Protesta vēstulē norādīts, ka krematorijas būve iecerēta blīvi apdzīvotā vietā, kur divu kilometru rādiusā ir daudzdzīvokļu mājas, veikals, skola, privātmājas. Iedzīvotāji netic, ka objekts neradīs vides piesārņojumu, ka no tā nenāks nepatīkama smaka.

"Es neticu nevienam solījumam - ne par dzīvnieku līķu atvešanu polietilēna maisos, ne par jaudīgiem filtriem, kas novērsīšot smaku izplatīšanos. Kāpēc jelgavnieki nebūvē to Jelgavā, bet pie mums?" vaicā codiete Aija Gaile.

Arī pagasta pārvaldes vadītāja Dace Šķiliņa, principā atbalstot šādu uzņēmējdarbības ieceri, pauž pārliecību, ka objekts nedrīkst atrasties tik tuvu dzīvojamajai zonai: "Mums ir bēdīga pieredze ar uzņēmumu "Lielzeltiņi", kura smakas nāk uz Codes pusi. Gadiem ilgi ar to neviens nespēj tikt galā."

Daudzo sanākušo argumentiem ko iebilst centās krematorijas būves ieceres realizētāji. Uz tikšanos ar codiešiem nebija atbraukusi projekta autore Anna Šokele. Codē bija SIA "Sanarius" direktors Dmitrijs Šokels un projekta konsultante Ingrīda Vazne. Uz daudzajiem konkrētajiem jautājumiem viņi atbildēt nespēja. Tas iedzīvotājos radīja tikai papildu negācijas.

Pērn izgāzās jau minētās uzņēmējas Annas Šokeles iecere mazo dzīvnieku dedzinātavu būvēt Jelgavas novada Glūdas pagasta Dorupē, jo sabiedriskajā apspriešanā iedzīvotāji ideju kategoriski noraidīja.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!