Foto: DELFI

Trešdienas vakarā kāds jaunietis mēģinājis pa vantīm uzkāpt Vanšu tiltā Valmierā, jeb tautā tā dēvētajā "Vansītī", atsaucoties uz sociālajā tīkla "Twitter" ierakstiem, ziņo portāls "Valmiera24.lv".

Aculiecinieks ziņojis par kādu pārdrošu bērnu, kurš bija uzkāpis Valmieras vanšu tiltā līdz pusei," kam sekojis cits  ieraksts: "Bija piebraukušas arī divas policijas ekipāžas, bija daudz bērnu - liecinieku, bet, cik sapratu, nevienu nesavāca pat nopratināt".

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma "Valmiera24.lv" apstiprinājusi, ka policija trešdien, plkst. 21 saņēmusi kāda iedzīvotāja telefona zvanu, ka pusaudži mēģina uzkāpt Valmieras Vanšu tiltā.

Pēc 10 minūtēm policija ieradusies notikuma vietā, bet saņemtā informācija neapstiprinājās, tāpat arī jaunieši nav manīti tilta tuvumā. Jukāma gan uzsvērusi, ka jebkurā gadījumā - mēģinājums kāpt pa vantīm ir muļķīgs, jo cilvēks rada apdraudējumu gan sev, gan apkārtējiem.

Pēc pašlaik pieejamās informācijas gan nevar secināt vai policija saņēmusi viltus izsaukumu, vai jaunieši nobijušies un aizbēguši, vai gluži pretēji - nākuši pie prāta, ziņo portāls.

Jau ziņots, ka pēdējo dienu laikā trīs pārgalvji mēģinājuši uzrāpties Rīgas Vanšu tilta vantīs. Pirmdienas rītā Vanšu tilta virsotni atkal sasniedzis kāds jaunietis. Kāpējs nav bijis alkohola reibumā un glābējiem paskaidrojis, ka vienkārši gribējis savai meitenei parādīt cik veikls un spēcīgs viņš ir. Sasniedzot tilta virsotni viņš pats arī lūdzis glābējiem palīdzēt nokļūt lejā.

Vēl viens kāpējs naktī apturēts tilta pakājē.

Arī naktī uz svētdienu kāds piedzēries vīrietis bija uzrāpies tilta vantīs. Izsaukumu uz notikuma vietu glābēji saņēma pulksten 2:55, bet vīrieti izdevās nocelt un atbildīgos dienestus atsaukt - pulksten 5:45. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

Savukārt 7.jūnija pēcpusdienā Vanšu tilta vantīs uzrāpies vīrietis, kurš pēc kāda brīža no tā nolēcis, uzkrītot uz trolejbusa vadiem. Pēc kritiena viņš gājis bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!