Šoruden Balvu Tautas teātrim aprit 100 gadi. Simtgadei veltīto pasākumu cikls sāksies 8.septembrī un ilgs līdz 9.oktobrim. Vienu balveniešu izrādi varēs skatīt arī Teātra muzejā Rīgā, savukārt Balvos ciemosies teātru kolektīvi gan no Latgales, gan no Vidzemes, portālam “Delfi’ pastāstīja pilsētas domē.
Balvu pilsētas Domes priekšsēdētājs Jānis Trupovnieks atzīmēja: “Teātra simtgades pasākumi ir apliecinājums tam, ka balveniešiem ir svarīgi ne tikai materiāli labumi un ieguvumi, bet arī garīgās vērtības. Mēs Balvos ne tikai remontējam ielas, skolas un uzlabojam citu infrastruktūru, bet arī rūpējamies par to, lai balveniešiem būtu iespēja iepazīt mākslas pasauli, baudīt mūziku vai izrādes. Tas ir būtiski, jo atrodamies patālu no kultūras dzīves lielpilsētām. Šis gads Balvos ir zīmīgs - tas veltīts ģimenei. Arī teātra simtgades pasākumi atbildīs visu paaudžu interesēm un gaumēm – tā būs vēl viena iespēja ģimenēm pabūt kopā.”

Teātra simtgades pasākumi sāksies 8.septembrī ar Svēto Misi un teātra karoga iesvētīšanu. 24.septembrī teātra ielā atdzims pagājušā gada gadsimts ar tirgotājiem, ielu muzikantiem un traktieri. 25.septembrī tiks iestādīts ķiršu dārzs. Oktobrī – 6dienu garumā – būs skatāmas rajona, Latgales un Vidzemes kolektīvu izrādes. Svētki noslēgsies 9.oktobrī.

Svētkus finansē Balvu pilsētas Dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!