Foto: Shutterstock/AP/Scanpix/LETA

Rīgas apgabaltiesa nule kā pasludinājusi spriedumu, kas ir līdz šim unikāls precedents. Proti, privātpersonai Artūram Bernim, kas savā "Facebook" profilā publicēja, kā nu tiesa konstatējusi, žurnālistu Artūru Špaku "nepamatoti aizskarošu viedokli", uzlikts par pienākumu tajā pašā "Facebook" vietnē atvainoties žurnālistam.

Tāpat vainīgajam tagad ir jāsamaksā TV3 raidījuma "Bez tabu"  žurnālistam Špakam arī morālā kompensācija 150 eiro apmērā un jāsedz žurnālista tiesāšanās izdevumi. Spriedumu gan vēl var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Lai gan kopš Berņa izrunāšanās pagājuši jau vairāk nekā divi gadi, TV3 žurnālists ir gandarīts par rezultātu.

Viss sākās ar peldi baseinā

2021. gada janvārī bija drūms Covid-19 laiks ar stingriem pulcēšanās ierobežojumiem. Daudzi tagad atkal ierastie pakalpojumi nebija pieejami. Tostarp arī publiskie baseini un spa centri. Taču "Bez tabu" ienāca ziņas, ka "Baltic Beach Hotel & SPA" Jūrmalā turpina uzņemt apmeklētājus. Jāpiebilst, ka baseinu bija ļauts apmeklēt, ja tas nepieciešams medicīnisku iemeslu dēļ. 

Špaks lūkoja izmēģināti, cik tad vienkārši ir kļūt pēkšņi par tādu slimnieku, kam nepieciešama relaksācija spa viesnīcā un pirtīs. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!