Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Starptautiskā Boksa asociācija (IBA), kas ir amatieru boksa starptautiskā federācija, otrdien Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) zaudēja cīņu pret Starptautisko olimpisko komiteju (SOK), kas tai atņēma atzītās organizācijas statusu. IBA vadība uz SOK "sitienu" atbildējusi ar draudiem un vaino olimpisku kustību sporta veida iznīcināšanā.

2019. gadā SOK apturēja IBA darbību olimpiskajā kustībā, jo boksa kustība nerisināja labas pārvaldības, finanšu, tiesnešu un ētikas problēmas, tādējādi SOK pati pārvaldīja 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu boksa sacensības, tajās neiesaistot IBA. Lai saglabātu boksu olimpiskajā kustībā, šobrīd izveidota organizācija "World Boxing", bet 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs boksa sacensības, visticamāk, arī pārvaldīs SOK.

Pieaugot spriedzei abu organizāciju starpā, SOK pirms divām nedēļām lēma atņemt IBA atzītās organizācijas statusu, bet galīgo lēmumu šajā jautājumā jāpieņem SOK izpildkomitejas sesijā 22. jūnijā. Lai nepieļautu jautājuma skatīšanu SOK izpildkomitejas sesijā, IBA steidzamības kārtā vērsās CAS, kas atzina SOK lēmumu pamatotību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!