Foto: LETA

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 17. martā publicējusi Krievijas Federācijas prezidenta "vēlēšanu" rezultātus Latvijā. Vladimirs Putins ieguvis gandrīz 71% balsu. Vai šiem rezultātiem var ticēt? Un, ja jā – par ko tie liecina?

Vēlēšanās, kuras Latvijas Ārlietu ministrija uzskata par nelikumīgām, piedalījās vien neliela daļa Latvijā dzīvojošo un balsstiesīgo Krievijas pilsoņu. Salīdzinājumā ar 2018. gada vēlēšanām balsotāju vidū sarucis arī Vladimira Putina atbalstītāju skaits. Turklāt pastāv iemesli neuzticēties pat šiem rezultātiem.

Par Putinu – 70%: vai tam var ticēt?

"Brīvās universitātes" līdzdibinātāja Jeļena Lukjanova, kas piedalījās "vēlēšanās", piekrīt, ka to iznākums Rīgā bija atkarīgs no nelielas Latvijā dzīvojošo Krievijas valstspiederīgo līdzdalības. Lielākā daļa vienkārši neieradās iecirkņos. "Tomēr – 70% nav 94%, kā tas bija iepriekš. Tātad kaut kādu daļu mums izdevies pārvilināt savā pusē," saka Lukjanova. 

Tajā pašā laikā viņa norāda uz vairākiem aspektiem, kas liek apšaubīt "vēlēšanu" rezultātus. "Pirmkārt, iecirkņos nebija novērotāju, tāpēc nav iespējams apstiprināt balsu skaitīšanas patiesumu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!