Foto: Māris Morkāns
Cik reāla bija Ukrainas un Krievijas kara iespējamība? Kāda loma eskalācijā bija Baidenam un Zelenskim? Vai tagad nav draudu? Vai tas ir uz laiku? Un kāds varētu būt šis karš? Vai drīkst okupēt teritoriju ar 40 miljoniem iedzīvotāju? Kur paliks LTR un DTR? Cik bīstami tas viss ir Latvijai? Varbūt gluži pretēji – mēs iegūtu darbaspēku? Bet varbūt tomēr kodolgalviņas pierobežā? Pēc "Delfi" lūguma situāciju preparē Maskavas Kārnegija centra eksperts, "Carnegie.ru" galvenā redaktora vietnieks Maksims Samorukovs.

Vēl pagājušā nedēļas nogalē Latvija, gluži tāpat kā divi desmiti citu valstu, ar skubu aicināja savus pilsoņus pamest Ukrainas teritoriju, kur 16. februārī tika "noteikts" karš. Latvijas Iekšlietu ministrija vēstīja, ka ir gatava uzņemt bēgļus. Bet kāds Latvijas plašsaziņas līdzeklis pat ar skaļu virsrakstu paziņoja, ka bēgļi tiks izvietoti netālu no "Latvijas un Ukrainas robežas", vēlāk gan šo kļūdu izlaboja.

15. februārī CNN parādījās ziņa, ka karš visdrīzāk tiks atlikts slikto laikapstākļu un slapjdraņķa dēļ. Savukārt Krievijas medijos izplatījās vēstis, ka Krievija atsauc armiju no mācībām dislokācijas vietā. Pasaule uzelpoja. Bet vai uz ilgu? Un kādēļ nedarbojas Minskas vienošanās, ko it kā visi ir parakstījuši?



Kādēļ netika izpildītas Minskas vienošanās?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!