Foto: No personīgā arhīva

16 gadus vecais Artjoms Karjakins savā dzimtajā Luhanskas apgabala pilsētā okupāciju piedzīvoja 2014. gadā. Toreiz, vēl būdams pusaudzis, viņš ticēja, ka Ukrainas armija okupēto Kadijivku (iepriekš Stahanova) ātri atbrīvos. Tomēr tas neizdevās. Pēc tam tā vietā, lai pamestu krievu okupēto pilsētu, Artjoms kļuva par partizānu.

Sociālajā tīklā "X" (agrāk "Twitter") viņš izveidoja kontu, izdomāja iesauku "Східний" ("Austrumu") un Ukrainas specdienestiem anonīmi sūtīja informāciju par okupācijas karaspēka pārvietošanos pilsētā. Astoņus gadus "Luhanskas Tautas republikas" (LTR) krievu struktūrām tā arī neizdevās identificēt partizānu. 2021. gada beigās Artjoms drošības apsvērumu dēļ tomēr pameta Kadijivku, bet jau 2022. gadā pievienojās Ukrainas Bruņotajiem spēkiem.

Artjoms, kurš vēl nesen slēpa savu identitāti, intervijā "Delfi" sadarbības partnerim tiešsaistes žurnālam "Spektr" stāsta, kā palīdzējis Ukrainas bruņotajiem spēkiem vietējā stadionā iznīcināt pusotru simtu "vāgneriešu" un uzspridzināt Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) ēku Kadijivkā.

Meitene, kura viņu atšifrēja

2014. gada rudenī ar Artjomu sazinājās

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!