Foto: Ainārs Mazjānis

"Magnetic Latvia Biznesa" inkubatoru stāsts ir par "Homo iNOVUSS" –saprātīgajiem jaunradītājiem jeb jaunajiem uzņēmējiem, kuriem piemīt īpaši attīstīts jaunrades spēks, intelektuālās un radošās spējas, iekšējais dzinulis pēc mūžīgas pilnveides, robežu pārvarēšanas un progresa.

Dabas rūdījums globāliem izaicinājumiem

Ikviens uzņēmīgs cilvēks zina to "komforta zonas pārvarēšanas" sajūtu. Kā pārvarēt diskomfortu, saglabājot kontroli pār ķermeni un prātu, un izmantot to ikdienas izaicinājumu jūrā, iemācīs Māris Žunda – slavenā Ledus cilvēka, pasaules rekordista Vima Hofa metodes treneris. Viņš izveidoja un vada Rūdīšanos skolu, kur sistemātiski māca un izglīto cilvēkus, lai šīs zināšanas varētu integrēt ikdienā – mājās, ģimenē un darbā.

Uzņēmējs 2.0

Vēl nesen pasaule prasīja vairāk, lielāku, skaistāku, bet tagad – plaukstas lieluma, bez glutēna, tikai auduma maisiņā. Maslova piramīdas vajadzības ir apmierinātas, un skaidrs, ka līdz ar patērētāja apzinātību jāaug arī uzņēmēja spējai dzīvot līdzi laikam. Festivāla otrajā dienā atklāsim telpu izaicinošām diskusijām un idejām 22. gadsimta uzņēmēja tēla konstruēšanai. Vai tas domās par pārdošanu un peļņu? Kā rūpēsies par reputāciju, kas lielā mērā ir interneta kritiķu rokās? Un kā uzņēmēji nākotnē radīs vērtību mums – klientiem –, kuriem viss jau ir? Šo un citus jautājumus šķetināsim kopā ar viediem uzņēmējiem, mārketinga un pārdošanas ekspertiem, kā arī nākotnes tehnoloģiju entuziastiem.

Kā personīgais zīmols palīdz uzņēmējdarbībā

Personīgais zīmols nosaka to, kas mēs esam, kā reaģējam uz izaicinājumiem un paužam savu redzējumu par apkārt notiekošo gan privātajā dzīvē, gan karjerā. Ja mēs apzināti spējam sevi izprast mijiedarbībā ar cilvēkiem, tad spējam arī izprast viens otru. 30. augustā intensīvās darbnīcās latviešu valodā biznesa trenera Imanta Podiņa un angļu valodā lektores Lillis (vairāk nekā 20 gadu pieredze augsta līmeņa klientu konsultēšanā mārketingā, personīgā zīmola veidošana un prezentāciju prasmēs) vadībā varēs atklāt savu unikālo personības arhetipu un noskaidrot, ar ko sākt, lai izveidotu sev spēcīgu zīmolu.

No pārdošanas uz vērtības radīšanu

No runām pie darbiem! Ja vēlies pārdot savu produktu nākotnes pircējam, pagātnes metodes nederēs. Regis Lemmens – grāmatas "From Selling to Co-Creating" autors, konsultāciju uzņēmuma "Sales Cubes" dibinātājs un vairāku jaunuzņēmumu, kā arī tādu lielo uzņēmumu kā BNP PariBas, SONY, ERGO, Bekert konsultants – 31. augustā darbnīcā "How to pitch your value proposition to customers of today?" palīdzēs pāriet nākamajā pārdošanas prasmju līmenī. Pārdošanas darbnīcā varēs iemācīties, kā iesaistīt savu klientu produkta radīšanas procesos un kā sekmīgi pasniegt vērtības piedāvājumu klientam. Darbnīca notiks angļu valodā.

Foto: Ainārs Mazjānis
Kad emocijas maksā un zināšanas atbrīvo

Biznesā visiem jau sen ir skaidrs, ka slikti lēmumi maksā dārgi. Un lēmumu pieņemšanas procesā nav nekā sliktāka kā karstas emocijas un nepietiekama informācija. Kopā ar nākotnes tehnoloģiju fanātiem noskaidrosim, kāds aplikāciju un viedierīču piedāvājums pieejams pašlaik – no smadzeņu stimulatoriem koncentrēšanās spēju uzlabošanai un miega monitoringa līdz tiešsaistes empātijas, apzinātības, labu attiecību veidošanas vai meditācijas treneriem. Vizualizēsim futūristisku ainu, kas nākotnē sagaida cilvēkus, kuri savā ikdienā grib pieņemt maksimāli objektīvus lēmumus un kļūt par labāko sevis versiju.

DNS sekvencēšana – jaunā Pandoras lāde?

Cik personalizēti var kļūt produkti un pakalpojumi, kad cilvēki ģenētiskā līmenī ir pilnībā izpētīti? Tikai pirms 10 gadiem pētnieki pabeidza strādāt pie pēdējā no 3 miljardiem burtu (nukleotīdu) atšifrēšanas, kas kopā veido cilvēka genomu. Pašreiz personīgās genomikas attīstībā esam turpat, kur IT industrija 20. gadsimta astoņdesmito gadu sākumā, un tā attīstās četras reizes ātrāk! Kas paslēpts mūsu genomā, kādu informāciju gēni spēj atklāt par mums, kā tā mainīs medicīnas un personalizēto produktu industriju, un vai šai nozarei ir arī tumšā puse? To un citus jautājumus atbildēs drosmīgi pētnieki un uzņēmēji, kuri pirmie spēra soli DNS sekvencēšanas jomā.

Paredzēt nākotni

Biotehnoloģijas, mākslīgais intelekts, lietu internets, lielie dati, algoritmi, čatboti, finanšu pakalpojumu aplikācijas. Šie un vēl citi tehnoloģiju progresa lēcieni audzē cilvēku bailes un drūmas nākotnes gaidas tehnoloģiju pakļautībā. 31. augustā diskusijā "Kad tehnoloģijas pārkāpj sarkano līniju" prognozēsim, kā straujā tehnoloģiju attīstība mainīs mūsu ikdienu, labklājību, piederību noteiktām sabiedrības grupām, izpratni par ētiskumu, cilvēktiesībām, vienlīdzību, drošību un brīvību.

Biznesa inkubatori – ekosistēma drosmīgajiem un uzņēmīgajiem

Ne tikai interesantākās un aktuālākās tēmas uzņēmīgajiem - visa festivāla garumā Biznesa inkubatoru teltī darbosies koprades terase, kur būs iespēja svaigā gaisā un lieliskā atmosfērā pieslēgties darba lietām, satikt sev svarīgus cilvēkus vai radīt iestrādes jaunai biznesa idejai. Tieši no 30.augusta koprades terasē būs iespēja pieteikties dalībai kādā no 15 "Magnetic Latvia" biznesa inkubatoriem, kas notiek tikai divas reizes gadā. Atklāt, kādi uzņēmumi jau ir izvēlējušies attīstīt savu biznesa ideju kādā no LIAA biznesa inkubatoriem? Tos ikviens varēs iepazīt foto izstādē "Homo iNOVUSS", kā arī iepazīt inkubatoros radītus produktus mākslas instalācijā "4 nozares. Nākotnes eksports".

Dalies ar savu "iNOVUSS" sajūtu, izveidojot vēstījumu uz lielās gaismas burtu kastes un kopīgojot to sociālajos tīklos ar tēmturi #INOVUSS. Festivāla noslēdzošajā dienā 1. septembrī pārdomā uzņemtās zināšanas un atziņas, atgūstot spēkus pop-up vingrošanas nodarbībā un pārslēdzoties uz muzikālajām maņām bungu apļu darbnīcās!

Ieeja pasākumā būs bez maksas, plašāka informācija par festivālu meklējama "iNOVUSS" mājaslapā, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras "Facebook" lapā.

Projekts tiek īstenots Eiropas Reģionālās attīstības fonda darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība" pasākuma ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!