Foto: Publicitātes foto
INTA JANSONE ir farmaceita asistente Bauzes aptiekā (Mēness aptieka) Bauskā. Viņas īpašo attieksmi un profesionalitāti pamanījuši un augstu novērtējuši gan kolēģi, gan aptiekas apmeklētāji.

Ar vēlmi palīdzēt

Kopš bērnības Inta lolojusi sapni strādāt tādu darbu, kas ik dienu ļauj palīdzēt cilvēkiem, turklāt palīdzēt tā, lai ikviens saņemtu arī pievienoto vērtību – prieku.

"Kādu laiku nopietni domāju par medmāsas vai feldšeres profesiju. Farmaceita darbs tolaik šķita sarežģīts un diez vai sasniedzams. Tomēr dzīves ceļš, metot līkumus un nereti sagādājot pārsteigumus, aizveda pie farmaceita asistenta profesijas un darba, kas ļauj justies harmonijā ar savu dziļāko būtību. Strādājot izjūtu prieku par ikvienu dienu, darbs patīk, aizrauj un sniedz gandarījumu. Aptieka ir arī enerģijas apmaiņas vieta – varu dalīties ar savām zināšanām, pretī saņemot klientu mīlestību, kas motivē strādāt ar vēl lielāku atdevi. Aptiekā iemācījos uzklausīt un saprast, ātri pieņemt lēmumus, sarunāties ar dažādu noskaņojumu cilvēkiem, izvairīties no konfliktsituācijām, nolikt malā to, ko nevaru mainīt, un neuzkrāt sevī negācijas," atzīst Inta Jansone.

Lieliski kolēģi un uzticīgi klienti

Īpaši augstu Inta novērtē kolēģu atsaucību, palīdzot jebkurā situācijā, viņu profesionālās zināšanas un precizitāti, godīgumu un kārtību.

"Kolektīvs man ir kā otra ģimene, kur drīkstu dalīties ar savām rūpēm un priekiem, zinot, ka vienmēr sapratīs, atbalstīs un palīdzēs, skums un priecāsies līdzi. Par savu priekšrocību, veidojot labas attiecības, uzskatu dzīves pieredzi un 35 gadu darba pieredzi, cilvēkmīlestību un empātiju."

Ar ikvienu aptiekas apmeklētāju Inta ir laipna, atvērta, sagaida ar smaidu, prot uzklausīt, sniegt labu padomu un piemeklēt īstos vārdus mierinājumam. Tādēļ klienti viņu ir pamanījuši, uzticas un labprāt pie viņas atgriežas. "Aptiekas apmeklētāji ir ļoti atšķirīgi, taču es cenšos pieņemt cilvēkus tādus, kādi tie ir, pretī sniedzot draudzīgu, godīgu attieksmi un vēlmi dalīties ar savu pieredzi un zināšanām."

Par vienu no saviem uzdevumiem Inta uzskata arī klientu izglītošanu, intereses radīšanu par veselīgu dzīvesveidu, skaidrošanu, lietojot kādus aptiekas produktus, var sasniegt labākus rezultātus veselības saglabāšanā.

Latgales mantojums

Dzimusi Latgalē un bērnību pavadījusi lauku sētā – tāpēc Intai nav svešs neviens lauku darbs. "Neprazdama latviešu literāro valodu, kā bikls mājas bērns uzsāku skolas gaitas, taču drīz vien sapratu, ka skolā var interesanti izpausties," atceras Inta. Tautas deju kolektīvs, koris, pūšamo instrumentu ansamblis, foto pulciņš un sports – tas viss aktīvo, enerģisko, azartisko meiteni patiesi aizrāva. Jādeklamē dzejolis skolas priekšā? Arī to Inta var!

Bērnībā attīstītās īpašības Intu pavada visu dzīvi. Tiesa, nu viņai vislabāk patīk (un lieliski padodas) uzņemt viesus un iepriecināt ar pašas gatavotiem ēdieniem. Vēl ilgi pēc viesībām draugi atgādina, ka ilgojas pēc ceptām ribiņām ar īpašo kartupeļu biezputru vai vistas, kas pagatavota garšīgajā pannā.

Sekot pārliecībai un turpināt sapņot

"Tā kā ik dienu aprunājos ar vairāk nekā simts cilvēkiem, pēc darba parasti atpūšos – gribas baudīt klusumu, mieru, skatīties sveces liesmā, klausīties mūziku. Patīk apmeklēt teātri, daudz lasu, brīvajā laikā atpūšos pie jūras vai staigāju pa mežu, lai atjaunotu enerģiju. Bet atvaļinājumu pavadu, ciemojoties pie mammas dzimtajās mājās Latgalē. Izstaigāju bērnu dienu takas un smeļos spēku visam gadam," teic Inta.

Savu sapni par ideālo profesiju viņā ir piepildījusi: "Mans darbs ir arī mans hobijs. Palīdzu cilvēkiem, lai viņi justos labāk."

Tomēr pārstāt sapņot nav cilvēka dabā. Pašreiz Inta visvairāk vēlas, lai ģimenē visi ir veseli, lai visiem ir labi, jo tad arī viņa ir labi. Intai ir arī kāds savas dzīves pilnveidošanas sapnis: iemācīties kontrolēt prātu, lai izkoptu pozitīvo domāšanu. Un vēl viņa atzīstas: ja reiz pārvarētu bailes no lidošanas, dotos iepazīt tālas zemes.

"Mūs visus dzīvē pavada gan veiksmes, gan neveiksmes, tāpēc attiecīgos brīžos atgādinu sev atziņu, pie kuras laika gaitā esmu nonākusi, – dzīvē nemēdz būt kļūdas, tajā ir tikai mācību stundas. Neveiksmes un pārdzīvojumi šodien būs mans spēks rīt. Veiksmes jāpieņem nevis ar lepnību, bet ar klusu prieku un pateicību." Iespējams, tieši Intas dzīves filozofija padara viņu par personību, pie kuras tiecas cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!