Foto: Pixabay
Dažādās "Facebook" sazvērestības teoriju cienītāju grupās atzinību iekarojusi doma, ka gaidāmajos Dziesmu un Deju svētkos dalībnieki varēšot dzert tikai "vienas firmas" ūdeni, kuram, iespējams, tikšot pievienotas kādas nevēlamas piedevas. Portāls "Delfi" sazinājās ar svētku organizatoriem, kas šādus pieņēmumus noliedz, saucot par nepamatotām baumām.

Organizatoru pārstāve Linda Ertmane skaidro, ka svētku dalībniekiem būs iespēja gan lietot daudzkārt uzpildāmās ūdens pudeles, piepildot tos ar ūdeni speciālās ūdens stacijās (sadarbībā ar "Rīgas Ūdens"), gan lietot svētku atbalstītāja "Mangaļi" sarūpēto ūdeni.

Savukārt skatītājiem būs iespēja ienest teritorijā tukšas daudzkārt uzpildāmās ūdens pudeles (no metāla vai plastmasas) un uzpildīt tās ūdens stacijās vai arī iegādāties ūdeni pasākumu teritorijā.

Šai pašā teorijā tiek pieļauts, ka ūdenim varētu tikt pievienota vakcīna pret Covid-19, taču šī brīža zinātniskajā literatūrā lasāms, ka šādā veidā tiek izstrādāta vakcīna ar nosaukumu "Qyndr", kura ir izturējusi pirmo klīnisko testu fāzi, taču joprojām tiek meklēts finansējums, lai turpinātu tās izstrādi.

Attiecīgi arī šāds apgalvojums, ka ūdenim varētu tikt pievienota "dzerama Covid-19 vakcīna" neiztur kritiku, jo zinātniskajā literatūrā nav atrodama informācija par šādu vakcīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!