Foto: LETA

Pēdējā gada laikā gan Latvijā, gan pasaulē aktīvi izplatās dažādas sazvērestības teorijas, kas saistītas ar mežu ugunsgrēkiem. Piemēram, nule "Facebook" atsaucību iemantojusi teorija, ka Latvijā tiekot likvidēti tie ugunsdzēsēju depo, kuru tuvumā ir nacionālie dabas parki. Portāls "Delfi" sazinājās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, noskaidrojot, ka pēdējo trīs gadu laikā reorganizēti trīs depo, no kuriem divi atradās Rīgā un Liepājā.

VUGD skaidroja, ka, lai maksimāli efektīvi izmantotu cilvēku resursus un tajā pašā laikā saglabātu VUGD sniegtā pakalpojuma kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem, no 2023. gada 1 .februāra tika optimizēts Sabiles postenis. Šī posteņa amatpersonas tiek nodarbinātas Kandavas postenī, Dundagas postenī, Kuldīgas daļā un Talsu daļā, kā arī uz citiem posteņiem un daļām tika pārvietota Sabiles posteņa tehnika.

Savukārt no 2022. gada 1. septembra tika optimizēta VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 9. daļa, tās nodarbinātie un tehnika tika izvietota citās daļās. Turpretim 2020. gada 3. februāra VUGD Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas 2. daļa ir apvienota ar netālu esošo posteni, apvienoto struktūrvienību izvietojot Ziemeļu ielā 21a, Liepājā un slēdzot telpas Jelgavas ielā 41, Liepājā.

Savukārt oficiālā statistika liecina, ka meža ugunsgrēku skaits pēdējo trīs gadu laikā ir būtiski samazinājies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!