Foto: SEB tiešraide

Informācijas tehnoloģijas (IT) šobrīd ir viena no ienesīgākajām nozarēm, taču sieviešu pārstāvība tajā varētu būt augstāka. Lai gan saskaņā ar jaunāko Digitālās ekonomikas un sabiedrības indeksa (DESI) ziņojumu[1] Latvijā sieviešu – informācijas un komunikāciju tehnoloģiju speciālistu – īpatsvars ir 23%, kas ir augstāks nekā  vidēji ES (19%), tomēr izaugsme ir sākusi bremzēties.

"Pēdējo gadu laikā ir īstenoti dažādi pasākumi, lai veicinātu lielāku sieviešu iesaistīšanos tehnoloģijās, kas ir nesuši rezultātus, bet noteikti varam darīt vairāk un izaugsmi atjaunot. Tas ir ļoti būtiski, jo lielāka sieviešu iesaiste jomā, kas šobrīd atrodas savā zenītā, noteikti ir viens no veidiem, kā mazināt atalgojuma plaisu starp vīriešiem un sievietēm, kas Latvijā joprojām ir viena no augstākajām Eiropas Savienībā jeb 17,1%. Jo turīgākas būs mūsu sievietes, ne tikai vīrieši, jo pārticīgāk dzīvosim," saka diskusijas vadītāja," uzņēmuma "Novatore" līdzdibinātāja Dagnija Lejiņa.

Saskaņā ar jaunākā "Novatore dzimumu līdztiesības barometra" datiem profesionālā izaugsme sievietēm ir pat nedaudz svarīgāka nekā vīriešiem (attiecīgi 87% un 82%), un abu dzimumu pārstāvji nepieciešamības gadījumā ir gatavi pārkvalificēties (76%). Tas nozīmē, ka iedzīvotāji ir samērā atvērti profesionālām pārmaiņām.

Kā darbu tehnoloģiju nozarē un jaunuzņēmumos padarīt pievilcīgāku sievietēm? Kādi ir izaicinājumi un kādas iespējas šī nozare sniedz? Kāda ir pievienotā vērtība plašākai sieviešu dalībai? Par to runāsim diskusijā "Sievietes tehnoloģijās: izaicinājumi, iespējas un pienesums ekonomikai".

Diskusijā piedalīsies SEB bankas Personāla pārvaldes vadītāja Anita Segliņa, "Riga TechGirls" vadītāja Anna Andersone un tehnoloģiju uzņēmuma "Accenture" biznesa pārvaldes nodaļas vadītāja Baltijā Alda Zeiļa.

Diskusiju rīko SEB banka sadarbībā ar Novatore Impact Summit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!