Foto: Publicitātes foto

Lai veicinātu sabiedrības finanšu pratību un izpratni par investīcijām, šī gada 20. martā plkst. 15.00–17.00 norisināsies Finanšu izglītības biedrības organizētā tiešsaistes diskusija – "Drošības noteikumi investīciju ceļā". Pasākumā septiņi nozares eksperti dalīsies savās zināšanās par dažādām aktīvu klasēm – akcijām, obligācijām, kriptovalūtu, zeltu, nekustamo īpašumu un P2P, – kā arī par reputāciju un tās nozīmi investīcijās.

"'Viena no lielākajām barjerām, kas attur cilvēkus no ieguldīšanas, ir nedrošības sajūta un bailes pazaudēt visus finansiālos līdzekļus. Šis aizspriedums rodas no koncentrēšanās uz sliktāko iespējamo scenāriju, potenciālajiem riskiem un no neziņas, kā sevi pasargāt no tiem. Lai mazinātu šo barjeru un iedrošinātu aktīvāk domāt par kapitāla vairošanu, kopā ar ekspertiem diskusijā runāsim par riskiem un to mazināšanas iespējām, ieguldot katrā aktīvu klasē,” stāsta Jūlija Bistrova, investīciju uzņēmuma Alphinox partnere un Finanšu izglītības biedrības valdes locekle.

Pasākuma laikā runātāji iepazīstinās ar dažādām aktīvu klasēm, to īpašībām un raksturīgajiem riskiem, kā arī par riska pārvaldību un drošības aspektiem. Savukārt paneļdiskusijas laikā arī tiešraides skatītājiem būs iespēja iesaistīties un uzdot sev interesējošus jautājumus ekspertiem, kā arī laimēt grāmatu “Naudas psiholoģija”.

Pasākumā par tādām tēmām kā:

  • Kriptovalūtu stāstīs Kristaps Mors, MaxTraffic & Power Mining valdes priekšsēdētājs;

  • Zeltu – Jānis Astičs, Tavex dīlinga departamenta vadītājs;

  • Akcijām – Jeļena Daha, Alphinox analītiskās nodaļas vadītāja;

  • Obligācijām – Edgars Lao, CBL Asset Management Fondu pārvaldes nodaļas vadītājs;

  • P2P – Aleksandrs Mežapuķe, Estateguru Latvija vadītājs;

  • Nekustamajiem īpašumiem – Anete Kupriša, IMPERIO Nekustamie Īpašumi partnere;

  • Reputāciju – Didzis Rudmanis, VA Communications Rud Pedersen Group projektu direktors.

Pasākumu vadīs finanšu pratības izglītotāja un digitālā satura veidotāja Alina Zela.

Diskusija “Drošības noteikumi investīciju ceļā” norisinās starptautiskās iniciatīvas Global Money Week ietvaros, kuras mērķis ir uzlabot sabiedrības naudas prasmi. Arī Latvijā no 18. līdz 24. martam jau 11. reizi notiks "Finanšu pratības nedēļa 2024", kas ir gada nozīmīgākais notikums finanšu pratības jomā un kura norisi koordinē Latvijas Banka. Informāciju par pilno nedēļas programmu var atrast mājaslapā www.naudasskola.lv

Interesenti ir aicināti sekot līdzi tiešraidei Finanšu izglītības biedrības Facebook lapā, kā arī portālos Delfi, LETA un LSM.lv.

Par Latvijas Finanšu izglītības biedrību:

Finanšu izglītības biedrības mērķis ir sadarbībā ar valsts un nevalstiskā sektora partneriem mērķtiecīgi un vispusīgi izglītot sabiedrību par ieguldījumu iespējām kapitāla tirgū. Biedrības uzdevumu vidū minēta finanšu pratības stiprināšana Latvijā, īpaši uzsverot investīciju jomu un sabiedrības intereses, un iesaistes veicināšana ar finanšu izglītību saistītos jautājumos. Latvijas Finanšu izglītības biedrības dibinātāji ir Alphinox Quality, Nasdaq Riga, Vīlands Associates (darbojās ar zīmolu VA Communications), Stockholm School of Economics in Riga un Harvard Law School korporatīvās pārvaldības programmas viespētniece un profesore Anete Pajuste un LHV Bank institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!