Foto: Publicitātes foto

Pēc vājā 2023. gada sagaidāms, ka Latvijas un eirozonas izaugsme lēnām atgriezīsies pie augšupejošas trajektorijas. Inflācija eirozonā kopš tās augstākā punkta 2022. gada beigās ir sarukusi un pietuvojusies ECB inflācijas mērķim. Kad piedzīvosim pirmo procentu likmju samazinājumu? Un, vai tas nozīmē, ka centrālā banka uzsāks ilgi gaidīto procentu likmju samazinājumu sēriju?

Šis ir uzskatāms par pateicīgu brīdi uzņēmējiem izmaksu un resursu pieejamības ziņā. Vai Latvijas uzņēmumi ir gatavi izmantot labvēlīgos apstākļus, lai investētu savā attīstībā, augtu lielāki, eksportētu un konkurētu pasaulē? Kāda ir uzņēmumu gatavība savu attīstību finansēt ar aizdevumiem? Cik liels ir uzņēmumu aizņemšanās potenciāls? Un, kāda aina paveras, apskatot aizņemšanās spēju nozaru griezumā?

Par aktuālajām SEB "Nordic Outlook" prognozēm informēs SEB bankas ekonomists Dainis Gašpuitis, savukārt ar analīzi par Latvijas uzņēmumu izaugsmes iespējām iepazīstinās SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts. Diskusiju moderēs raidieraksta "Mediāna" autors Kristaps Pētersons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!