Foto: Publicitātes foto
4. un 5. aprīlī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, norisinās nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss "SkillsLatvia 2023", kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Paralēli konkursa norisei apmeklētājiem ir iespēja izzināt iepriekšējo konkursu dalībnieku pieredzi, piedaloties "SkillsLatvia" pieredzes sarunās, ko vada TV3 moderators Mārtiņš Spuris.

4. aprīlī pulksten 13.15 būs iespēja sekot līdzi pieredzes sarunai "IKT: konkursu pieredze atspērienam darba tirgū" klātienē Ķīpsalas izstāžu centrā vai tiešraidē "Delfi". Savā pieredzē dalīsies:

  • Roberts Rudis, "EuroSkills 2021" dalībnieks prasmju konkursā "Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas";
  • Igors Būmanis, "EuroSkills 2021" eksperts, pasniedzējs Rīgas Tehniskajā koledžā.

"SkillsLatvia" konkurss ikvienam no dalībniekam sniedz neatsveramu pieredzi personīgajā izaugsmē, izaicinot savu spēju robežu, ieraugot sevi jaunos apstākļos un gūstot rūdījumu visai profesionālajai dzīvei. Konkursa laikā tiek noskaidroti un apbalvoti labākie jaunie talanti savā profesijā, un daļai no viņiem vēlāk ir iespēja pārstāvēt valsti starptautiskajos jauno profesionāļu meistarības konkursos "EuroSkills" un "WorldSkills". Pirms došanās uz starptautiskajiem konkursiem jaunieši vairāku mēnešu garumā gatavojas kopā ar pedagogiem un nozaru ekspertiem.

Sarunas laikā "SkillsLatvia 2019" konkursa uzvarētājs Roberts Rudis dalīsies ar savu starptautisko sacensību pieredzi "EuroSkills 2021", kurā piedalījās jaunie profesionāļi no 32 dalībvalstīm, sacenšoties par iespēju kļūt par labāko Eiropā savās prasmēs. Sarunas laikā "EuroSkills 2021" konkursants kopā ar savu ekspertu pastāstīs par saviem personīgajiem un profesionālajiem ieguvumiem un izaicinājumiem, piedaloties šāda mēroga konkursā.

Paralēli konkursa "SkillsLatvia 2023" norisei Ķīpsalas izstāžu centrā klātienē notiek aŗī profesionālo prasmju iepazīšanas aktivitātes "Izmēģini prasmes", ko piedāvā profesionālās izglītības iestādes. Tāpat ir iespēja piedalīties citās aizraujošās un izzinošās aktivitātēs, kas iedvesmos izglītības ceļa meklējumos. Ieeja pasākumā un autostāvvieta bez maksas.

Konkursa norisi finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!